Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Raliul Dakar 2017: Etapa a 8-a
12 Ian

Raliul Dakar 2017: Etapa a 8-a

Publicat de: Motoboom

Etapa 8, s-a desfasurat intre Uyuni (Bolivia) – Salta (Argentina) si a avut o distanta totala de 892 km cu o proba speciala de 492 km, cu mari diferente de altitudine si tipuri de teren.

Din cauza ploii persistente, a traseul probei cat si cel al etapei de legatura au trebuit modificate. Cu toate acestea datorita alunecarilor de teren si a inundatiilor, organizatorii au fost obligati sa creeze un bivuac spontan intr-o cazarma militara. Ulterior s-a gasit o ruta alternativa spre Salta pe un drum de macadam.

La categoria auto, Sebastien Loeb ajunge in fruntea clasamentului general, reusind a treia victorie de etapa in acest Dakar. Acesta a terminat proba cu un avans de peste 3 minute in fata coechipierului sau Stephane Peterhansel, podiumul fiind completat de Cyril Despres.

La categoria moto, Joan Barreda reuseste cea de-a doua victorie de etapa, urmat de Matthias Walkner, iar coechipierul sau de la Red Bull KTM Factory Racing, Sam Sunderland nu a avut o zi destul de buna terminand pe locul trei.

Mani Gyenes este pe locul 27 cu trei speciale inainte de finis: ”Dupa ziua maraton (nu este permis accesul echipelor de asistenta tehnica), am ajuns inapoi in Argentina fara probleme tehnice. Ieri din fericire nu am avut nicio problema tehnica, deci nu a trebuit sa fac nimic la motocicleta. Ieri nu am avut un ritm foarte bun, am terminat doar pe 30, azi am incercat sa trag un pic mai tare, am terminat pe locul 21. M-am simtit mult mai bine. Incerc sa mai reduc din timpul pe care l-am primit ca penalizare si sa urc in clasament, sper sa mai pot face cate ceva.”

Marcel Butuza, locul 76 cu trei speciale inainte de sosirea in Buenos Aires: ”Am mers foarte multe ore astazi pe motocicleta si ne-a plouat foarte mult, atat pe proba speciala, cat si pe legatura. A fost foarte alunecos. Important este sa ajungem cu bine la finisul de pe 14 ianuarie.”

La categoria Quad, Ignacio Casale castiga si se apropie de Sergey Karyakin care ramane lider in clasamentul general. Simon Vitse a avut probleme la partea electrica si a fost nevoit sa abandoneze.

Etapa a noua a fost anulata, aceasta fiind imposibil de parcurs tot din cauza vremii. Toti membrii competitiei trebuie sa se replieze in Chilecito, orasul unde se va da startul specialei a 10-a.

Mai jos aveti clasamentul general provizoriu dupa primele opt etape ale Raliului Dakar 2017, precum si rezumatul video al etapei cu numarul opt:

Clasa Moto:
1. Sam Sunderland (KTM)
2. Pablo Quintanilla (Husqvarna) + 20m58s
3. Adrien van Beveren (Yamaha) + 28m49s

Clasa Auto:
1. Sebastien Loeb (Team Peugeot Total)
2. Stephane Peterhansel (Team Peugeot Total) +1m38s
3. Cyril Despres (Team Peugeot Total)  + 17m17s

Clasa Quad:
1. Sergey Karyakin (Yamaha)
2. Axel Dutrie (Yamaha) +6m57s
3. Ignacio Casale (Yamaha) +10m19s

Clasa Camioane:
1. Dmitry Sotnikov (KAMAZ)
2. Eduard Nikolaev (KAMAZ) +1m 46s
3. Gerard de Rooy (IVECO) +2m20s