Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Raliul Dakar 2016: KTM trece peste Honda
12 Ian

Raliul Dakar 2016: KTM trece peste Honda

Publicat de: Motoboom

Nasser Al-Attiyah a reusit sa obtina prima victorie de etapa in Raliul Dakar 2016. Astfel, pilotul MINI reuseste sa puna punct suprematiei piloților Peugeot. Dar poate cel mai important eveniment al etapei a opta il constituie accidentul spectaculos al lui Sebastien Loeb. Acesta a fost implicat intr-un accident spectaculos, in urma caruia a cedat pozitia de lider al clasamentului general la clasa Auto compatriotului si colegului sau de la echipa Peugeot, Stephane Peterhansel.


Loeb a pierdut, astfel, orice sansa de a se impune la general. Masina pilotata de multiplul campion mondial de raliuri s-a rostogolit de mai multe ori. Loeb si copilotul sau, Daniel Elena, au scapat nevatamati in urma accidentului si au putut pleca mai departe, insa au pierdut foarte mult timp si au incheiat etapa la peste o ora in spatele lui Peterhansel.


La clasa Moto, Toby Price isi adjudeca o noua victorie de etapa, fiind urmat de Goncalves si Quintanilla. In clasamentul general, Price (KTM) a preluat sefia clasamentului, avand un avans de 2 minute in fata lui Goncalves (Honda), iar pe trei ramane slovacul Svitko. Romanul Mani Gyenes a terminat etapa de ieri pe locul 23 si ramane pe pozitia 20 la general. La clasa Maraton, romanul ocupa prima pozitie cu un avans de 6 minute in fata lui Patrao.


Etapa a noua a Raliului Dakar 2016 va avea loc marti la Belen si cuprinde o proba speciala de 285 km. Mai jos aveti clasamentul general provizoriu (top 3) dupa primele opt etape ale Raliului Dakar 2016:


Clasa Moto:


1. Price – KTM
2. Goncalves – Honda +02:05 min.
3. Svitko – KTM +14:14 min.


Clasa Quad:


1. Patronelli – Yamaha
2. Patronelli – Yamaha +02:06 min.
3. Hernandez – Yamaha +32:50 min.


Clasa Auto:


1. Peterhansel / Cottret – Peugeot
2. Sainz / Cruz – Peugeot +02:09 min.
3. Al-Attiyah / Baumel – Mini +14:43 min.


Clasa Camioane:


1. De Rooy / Torrallardona / Rodewald – Iveco
2. Versluis / Pronk / Klein – Man +06:29 min.
3. Nikolaev / Yakovlev / Rybakov – Kamaz +07:58 min.