Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Raliul Dakar 2016: Etapa a 9-a
13 Ian

Raliul Dakar 2016: Etapa a 9-a

Publicat de: Motoboom

Spaniolul Carlos Sainz a reusit sa isi mai treaca in cont inca o victorie de etapa in Raliul Dakar 2016. Pe locul secund al clasamentului de etapa, la doar 10 secunde, a sosit Van Loon. Ultima pozitie a podiumului a fost adjudecata de Hirvonen. Astfel, MINI reuseste sa aduca doi piloti pe podiumul etapei. In clasamentul general, Sainz are un avans de 7 minute in fata lui Peterhansel si 14 minute in fata lui Al-Attiyah.


Masina francezului Lionel Baud, care a omorat un cioban in Bolivia, in timpul etapei de sambata, a fost implicata intr-un nou accident mortal, de data aceasta in timp ce vehiculul sau era remorcat. Un total de 6 autovehicule au fost avariate in timpul coliziunii, iar soferul uneia dintre masini a murit.


Etapa a 9-a a Raliului Dakar, desfasurata in Argentina, la Belen, a fost intrerupta la clasa Moto, din cauza temperaturilor extrem de ridicate si a dificultatilor de navigare intampinate de concurenti. Victoria pe speciala i-a revenit australianului Toby Price (KTM), cel care conduce si in clasamentul general.


Romanul Emanuel Gyenes (KTM) a terminat al 18-lea, ocupand acelasi loc si in ierarhia generala si fiind lider la clasa Maraton, cu aproape 5 minute avans fata de urmatorul clasat, portughezul Mario Patrao.


La clasa Quad, podiumul de etapa a fost exclusiv argentinian. Copetti si cei doi frati Patronelli au spulberat concurenta. In clasamentul general conduce Marcos Patronelli, urmat de Alejandro Patronelli si de Hernandez.


Mai jos aveti clasamentul general provizoriu (top 3) dupa primele noua etape ale Raliului Dakar 2016:


Clasa Moto:


1. Price – KTM
2. Svitko – KTM +28:59 min.
3. Goncalves – Honda +34:01 min.


Clasa Quad:


1. Patronelli – Yamaha
2. Patronelli – Yamaha +00:44 min.
3. Hernandez – Yamaha +44:12 min.


Clasa Auto:


1. Sainz / Cruz – Peugeot
2. Peterhansel / Cottret – Peugeot +07:03 min.
3. Al-Attiyah / Baumel – Mini +14:38 min.


Clasa Camioane:


1. De Rooy / Torrallardona / Rodewald – Iveco
2. Nikolaev / Yakovlev / Rybakov – Kamaz +27:12 min.
3. Villagra / Perez / Memi – Iveco +41:24 min.