Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Raliul Dakar 2016: Etapa a 7-a
11 Ian

Raliul Dakar 2016: Etapa a 7-a

Publicat de: Motoboom

In weekend-ul care tocmai s-a incheiat, cel mai dificil raliu din lume, Dakar 2016, a ajuns la jumatatea competitiei. Spaniolul Carlos Sainz a castigat sambata etapa cu numarul 7 la clasa Auto, dupa ce in precedentele 3 etape s-a clasat mereu pe locul. Acesta a avut un avantaj de 38 secunde fata de coechipierul sau, francezul Sebastian Loeb, care a devenit din nou lider la general.


Se pare ca victimele nu lipsesc nici din aceasta editie a raliului. In timpul etapei din weekend, intrerupta din cauza vremii nefavorabile, s-a produs un accident mortal, un barbat de 63 de ani decedand, dupa ce a fost lovit in plin de automobilul condus de francezul Lionel Baud.


La clasa Moto, francezul Meo a incheiat etapa pe prima pozitie, urmat de Benavides si de Goncalves. Romanul Mani Gyenes a terminat pe pozitia 24. In clasamentul general, Goncalves isi consolideaza pozitia de lider in timp ce pe doi ramane acelasi Price, urmat de slovacul Svitko. La general, Gyenes urca pana pe locul 20.


La clasa Quad, dominata din nou de Yamaha, Karyakin termina pe locul intai, urmat de Bonetto si de Copetti. In schimb, la general cei doi frati Patronelli, ocupa primele pozitii, fiind urmati de argentinianul Gonzalez Ferioli.


Mai jos aveti clasamentul general provizoriu (top 3) dupa primele sapte etape ale Raliului Dakar 2016:


Clasa Moto:


1. Goncalves – Honda
2. Price – KTM +03:12 min.
3. Svitko – KTM +09:24 min.


Clasa Quad:


1. Patronelli – Yamaha
2. Patronelli – Yamaha +03:36 min.
3. Gonzales – Yamaha +26:03 min.


Clasa Auto:


1. Loeb / Elena – Peugeot
2. Peterhansel / Cottret – Peugeot +02:22 min.
3. Sainz / Cruz – Peugeot +04:50 min.


Clasa Camioane:


1. Versluis / Pronk / Klein – Man
2. De Rooy / Torrallardona / Rodewald – Iveco +05:31 min.
3. Mardeev / Belyaev / Svistunov – Kamaz +10:48 min.