Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Raliul Dakar 2015: A 4-a etapa
08 Ian

Raliul Dakar 2015: A 4-a etapa

Publicat de: Motoboom

Joan Barreda Bort (Honda) si-a trecut in cont a doua victorie din editia din acest an a Raliului Dakar pe proba speciala dintre Chilecito la Copiapo. Spaniolul a parcurs o mare parte din distanta impreuna cu compatriotul sau Marc Coma, insa pe final a crescut ritmul, trecand primul linia de sosire, cu un avans de 2 minute.


Barreda Bort si Coma ocupa primele doua pozitii in clasamentul general al categoriei Moto, ei fiind separati de 12 minute 49 secunde, o diferenta recuperabila in zilele care urmeaza. Romanul Emanuel Gyenes (KTM) a incheiat cea de-a patra zi a raliului cu al 20-lea timp, cea mai buna performanta a sa de pana acum, urcand cinci locuri in clasamentul general, unde ocupa in prezent pozitia 40.


La clasa Auto s-a impus echipajul format din Nasser Al-Attiyah si francezul Matthieu Baumel (Mini). La general, Nasser Al-Attiyah se mentine in frunte, fiind urmat de Giniel De Villiers si de Yazeed Alrajhi de pe Toyota. La Quad-uri, primul care a ajuns la finish a fost Sonik dupa 4 ore, 11 minute si 35 de secunde. Acesta a fost urmat de Casale si de Abu-Issa. In urma acestei victorii, Sonik trece pe prima pozitie la general, urmat de La Fuente si Casale.


La clasa Camioane, rusii au spulberat concurenta in proba de ieri. Primele trei pozitii ale clasamentului de etapa au fost ocupate doar de echipaje din Rusia. Pe prima pozitie a terminat Nikolaev/Yakolev/Akhmadeev (Kamaz), pe doi a incheiat echipajul Karginov/Mokeev/Leonov (Kamaz), iar pe trei a ajuns echipajul Mardeev-Belyaev/Svistunov (Kamaz).


Etapa a cincea are loc intre localitatile chiliene Copiapo si Antofagasta, pe 458 km cronometrati, la care se adauga doua legaturi de 174 km si 65 km. Mai jos aveti clasamentul general provizoriu dupa primele patru etape ale Raliului Dakar 2015, precum si rezumatul video al etapei cu numarul patru:


Clasa Moto:


1. Barreda – Honda
2. Coma – KTM +12:49 min.
3. Goncalves – Honda +20:29 min.


Clasa Quad:


1. Sonik – Yamaha
2. Lafuente – Yamaha +03:49 min.
3. Casale – Yamaha +13:32 min.


Clasa Auto:


1. Al-Attiyah / Baumel – Mini
2. De Villiers / Von Zitzewitz – Toyota +08:15 min.
3. Alrajhi / Gottschalk – Mini +23:33 min.


Clasa Camioane:


1. Mardeev / Belyaev / Svistunov – Kamaz
2. Nikolaev / Yakovlev / Akhmadeev – Kamaz +01:57 min.
3. Karginov / Mokeev / Leonov – Kamaz +02:45 min.