Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Primele imagini cu MV Agusta 2019 ce va participa în Moto 2
08 Iun

Primele imagini cu MV Agusta 2019 ce va participa în Moto 2

Publicat de: Motoboom

MV Agusta este firma europeană care a înregistrat cele mai multe succese în lumea curselor, deținând nu mai puțin de 75 de titluri mondiale (38 la piloți și 37 ca și constructor). E drept, că perioada lor de glorie a fost între 1952 și 1974, până când au început să apară motocicletele japoneze.


Iată că după mai mult de patru decenii, producătorul din Varese, a decis să revină în Campionatul Mondial. Primele două sezoane vor evolua în Moto2, – unde regulamentul prevede ca din 2019 toate echipele să folosească motoare de la Triumph – după care își vor face echipă și pentru MotoGP.


Imaginile cu prototipul ce va participa anul viitor în Moto2 arată o motocicletă ce nu diferă esențial de F3, doar că îi lipsesc farul, oglinzile sau plăcuța cu numărul de înmatriculare. Această variantă e într-un stadiu evoluat de dezvoltare și testele pe circuit vor începe luna viitoare.


Giovanni Castiglioni, președintele MV Agusta, a lăsat modestia la o parte și a declarat presei că: “MV Agusta e cel mai de succes brand din istoria motociclismului sportiv. Reîntoarcerea în Marele Premiu înseamnă o mare onoare pentru mine. Clasa Moto2 este foarte competitivă și pentru a avea succes trebuie să implementăm cea mai bună tehnologie, cât și experiența din domeniul curselor”.


Participarea în Moto2 este un proiect ce alătură celor de la MV Agusta și compania italiană CRC, iar echipa va concura sub titulatura Forward Racing Team.