Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Presiunea aerului recomandata pentru rotile ATV-ului
06 Mai

Presiunea aerului recomandata pentru rotile ATV-ului

Publicat de: Motoboom

Seria de clipuri video, lansata de constructorul japonez Yamaha in colaborare cu o publicatie britanica de profil, continua. Prin intermediul acestor clipuri sunt prezentate diferite sfaturi pentru utilizarea corecta a ATV-ului dumneavoastra, iar daca zilele trecute v-am prezentat cateva sfaturi pentru rodajul corect al motorului unui ATV nou, azi va prezentam cateva trucuri pentru o tractiune si o manevrabilitate mai buna a ATV-ului dumneavoastra.


Unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza tractiunea si manevrabilitatea unui ATV este presiunea aerului din roti. Este recomandat ca inainte de fiecare plimbare cu ATV-ul sa fie verificata presiunea aerului din roti pentru a va bucura de un condus usor si in siguranta, de o tractiune optima si de o manevrabilitate foarte buna a acestuia.


Pentru aceasta este nevoie sa stiti ce presiune este recomandata pentru rotile ATV-ului dumneavoastra, care poate sa difere in functie de modelul ATV-ului. De exemplu, pentru ATV-ul sportiv Yamaha Raptor 700, prezentat in clipul de mai jos, este recomandata o presiune optima a aerului din roti de 4 PSI (0,28 bari). Presiunea minima recomandata este de 3,6 PSI (0,25 bari) in timp ce presiunea maxima este de 36 PSI (2,5 bari).


Aceste valori pot sa difere in functie de tipul de anvelope utilizat pe ATV. Fiecare producator de anvelope recomanda o anumita presiune pentru anvelopele produse de acestia. In mod normal in manualul de utilizare al ATV-ului ar trebui sa fie specificata presiunea optima pentru anvelopele originale care echipeaza ATV-ul din fabrica. Daca ulterior veti schimba aceste anvelope cu unele aftermarket, va trebui sa respectati recomandarile  producatorului respectiv de anvelope.


Presiunea aerului din rotile ATV-ului poate fi modificata si in functie de stilul dumneavoastra de condus sau in functie de tipul terenului pe care urmeaza sa il parcurgeti. Mai multe informatii si sfaturi despre presiunea optima a aerului din anvelope gasiti in clipul de mai jos: