Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Pornire cu senzor de amprentă, pentru orice motocicletă
27 Feb

Pornire cu senzor de amprentă, pentru orice motocicletă

Publicat de: Motoboom

Vi se părea că pornirea unui motor “keyless” este o mică revoluție tehnică, un bun mijloc de a descuraja hoții sau o modalitate de a-ți impresiona prietenii? Ei bine, un start-up indian a dezvoltat un mic dispozitiv ce se poate instala pe orice motocicleta și care permite numai proprietarului să pornească motorul, după ce îi recunoaște amprenta. În plus, prețul este mult mai mic decât dotarea opțională “keyless” de pe motocicletele premium: 36 euro.

Nevon Express e numele companiei care a conceput acest gadget și indienii spun că livrările vor începe în luna martie. Pe lângă senzorul de amprentă, dispozitivul are încorporat un senzor antifurt ce simte dacă motocicleta este ridicată sau tractată, alertând proprietarul printr-un mesaj transmis pe telefon. Mai mult decât atât, o aplicație de pe smartphone îți arată și locul în care aceasta se află.

Există posibilitatea ca mai mulți utilizatori să fie introduși în baza de date a scanerului pentru amprentă, asta dacă vrei să împrumuți motocicleta unui prieten. Invenția este mai mult sau mai puțin utilă, dar o întrebare tot se pune: ce te faci dacă ești în trafic, la un semafor și la plecarea de pe loc ți se oprește motorul? Cu siguranță va trebui să stai să îți scoți mănușa. Nu ar fi mai eficient un scaner pentru retină instalat în oglindă, dacă tot urmăm acest trend?