Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Polaris RZR 900 S EPS – un side-by-side sportiv pentru poteci înguste
28 Nov

Polaris RZR 900 S EPS – un side-by-side sportiv pentru poteci înguste

Publicat de: Motoboom

Descopera noul model Polaris RZR 900 S EPS – un  SSV sportiv pentru poteci înguste


Lumea side-by-side a cunoscut un alt nivel atunci când cei de la Polaris au introdus primul model din seria RZR. Dacă până atunci aceste vehicule erau late, greoaie, cu caracter utilitar, seria SSV RZR surprindea prin aspectul sportiv, accelerații rapide, agilitate și o lățime de 127 cm (50 inchi) ce le permitea să meagă pe poteci pe care se putea intra până atunci numai cu ATV-uri. A venit apoi generația „S”, care a crescut lățimea la 152,4 cm (60 inchi), dar și cursa suspensiilor de la 8 la 12 inchi. Astfel se năștea segmentul side-by-side axat pe performanțe, cu modele de 1000 cmc ce scot o putere imensă, au cursă a suspensiilor de 20 inchi, dar și prețuri pe măsură.


Pentru cei care nu caută extremele, ci vehicule rezonabile cu preț accesibil, Polaris a construit modelul SSV RZR 900 S EPS. Motorul scoate 75 de cai putere și păstrează lățimea inițială a seriei RZR (60 inchi), astfel încât are loc și pe poteci sau pe drumuri de căruțe înguste. Cu toate dotările de care dispune versiunea  S EPS (servo-directie electronica EPS, bena spate, capacitate pentru doua persoane, suspensii independente fata/spate cu amortizoare Walker Evans, bara stabilizatoare, tractiune integrala, injectie electronica si jante din aliaj pe 12 inch), e mai ieftin cu 9.300 euro decât ultraperformantul RZR XP 1000 EPS TURBO.


Modelul RZR 900 S EPS este echipat cu transmisia automatică PVT ce se găsește pe majoritatea vehiculelor actuale Polaris și cu care se pot selecta modurile P/R/N/L/H. Motorul Prostar inscripționat 900 are de fapt 875 cmc, dar este cu 40% mai puternic și are un cuplu cu 15% mai mare decât versiunea precedentă RZR 800. Trage în forță de la ralanti, duce la o viteză maximă de 113 km/h pe modul High sau 65 km/h pe modul Low. Nu numai motorul impresionează, ci și suspensiile independente cu amortizoare Walker Evans: brațele în forma literei A sunt la fel ca și cele de pe  RZR XP 1000 EPS TURBO, numai că au o cursă mai scurtă cu 4 inchi (12, în loc de 16).


Cu toate că  modelul SSV RZR S este mult mai mic decât XP 1000, bordul și comenzile sunt aproape identice. Ai informații cu afișaj digital despre viteză, kilometraj total și parțial, turație, temperatura lichidului de răcire, amperaj, oră, câte ore de funcționare, indicator de service, al treptei de mers, combustibil, LED pentru temperatură ridicată, LED care îți amintește să montezi centura de siguranță sau priză USBScaunele au fost reproiectate, sunt confortabile și sigure, volanul îți dă toate informațiile despre terenul pe care îl parcurgi. Există suficente spații pentru depozitarea obiectelor personale, înclusiv un compartiment destul de încăpător pentru mănuși.


Modelul SSV Polaris RZR 900 S EPS poate fi comandat de la Motoboom în patru variante de culoare (negru, albastru, alb, titan) și costă 18690 € (pret cu TVA).