Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Polaris 800 RMK Assault 155 – Regele munților înzăpeziți
19 Ian

Polaris 800 RMK Assault 155 – Regele munților înzăpeziți

Publicat de: Motoboom

Regele munților înzăpeziți, snowmobilul Polaris 800 RMK este rezistent pentru conditii extreme si zapada proaspata.


Polaris oferă în 2018 peste 40 de modele de snowmobile, de la cele snowmobilul utilitar sau pentru plimbări, până la snowmobilul pentru zapada adâncă, concursuri, trail, sau zone muntoase. Inițialele seriei RMK provin de la “Rocky Mountain King”, fapt ce indică mediul unde snowmoilul se simt cel mai bine: în zonele muntoase și în zapada mare.


Puține lucruri în viață îți pot aduce plăcerea pe care ți-o dă o zi pe munte cu snowmobilul Polaris 800 RMK Assault 155, pe o zapada proaspătă de tip pulver. Comunicatul pentru public al companiei referitor la RMK Assault spune că este Snowmobilul original pentru zonele sălbatice. Rezistent pentru condițiile extreme”. A ieșit pe piață în 2017 și  continuă și anul acesta, doar culorile sunt diferite.


Snowmobilele seriei RMK sunt construite pe platforma AXYS de la Polaris, adică sunt ușoare și puternice, plutind peste zapada pulver. Cadrul are abilitatea de a se lansa în zapada adâncă fără a afecta manevrabilitatea și controlul. Componentele principale, inclusiv motorul, sunt poziționate cât mai jos și mai aproape de pilot, pentru ca transferul maselor să se facă cu ușurință. Centrul de greutate coborât și centralizarea greutății au fost în centrul atenției în momentul proiectării. Polaris declară că “platforma AXYS RMK are un cadru al cărui design a fost patentat, ridicat pentru o gardă ce reduce frecarea și te menține pe zapada”.


Suflul lui 800 RMK Assault e dat de motorul Polaris CleanFire 800 High Output de 795 cmc în doi timpi, cu doi cilindri în V, injecție electronică, ce e cu 10% mai eficient față de vechiul model în ceea ce privește raportul de putere pe greutate. Raspunsul intantaneu al accelerației face ca fața să se ridice imediat din zapada. Supapele de evacuare sunt controlate electronic pe trei trepte pentru funcționare delicată, răspuns prompt, durabilitate și îmbunătățire a consumului de combustibil. Motorul HO 800 e conectat la transmisia P-85, care și-a demonstrat eficiența și rezistența în timp pe multe modele de la Polaris.


Cursa suspensiei de pe față este de 254 mm și pe spate de 406 mm. Polaris spune despre suspensii că “sunt rigide și transmit puterea direct la zăpadă”. Rezultat al design-ului conceput pe calculator și al experienței din anii precedenți, la construcția și ranforsarea brațelor s-a folosit material numai unde a fost nevoie, eliminându-se excesul.


Snowmobilul RMK Assault vine echipat cu scărițele Polaris PowderTrac, șaua Pro Lite, ghidonul ProTaper pe care tronează așa numitul “Interactiv Digital Display”. Acesta este cel mai avansat instrument din domeniul snowmobil, are un display LCD color de înaltă rezoluție cu diametrul de 4.3 inchi și dă multiple informații pilotului, printre care viteza, turația, kilometraje parțiale, viteza medie sau maximă, orele motorului și ale turelor, temperatura motorului și a mediului, diagnoza sau avertizare. Mai mult decât atât, prin interfața bluetooth se conectează la telefonul inteligent al pilotului, are GPS, se pot importa sau salva rute în format GPX.


Mai multe informații despre opționalele cu care poate fi echipat snowmobilul Polaris 800 RMK Assault 155
se găsesc pe site-ul oficial Polaris. Snowmobilul se poate comanda la MotoBoom și costă 14.890 euro (TVA inclus).