Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Piaggio pune în vânzare prima Vespa electrică
09 Oct

Piaggio pune în vânzare prima Vespa electrică

Publicat de: Motoboom

După luni de așteptare, iată că primul scuter Vespa cu motor electric din istorie poate fi comandat on-line. Din luna noiembrie vor începe rezervările în toată rețeaua concesionarilor Piaggio din Europa, urmând ca de anul viitor acestea să fie exportate și în Statele Unite și Asia. Se vorbește de un preț în jurul sumei de 6.400 euro.


Vespa Elettrica a fost prezentată pentru prima dată publicului anul trecut, la Salonul de la Milano. Are un motor fără emisii capabil de o putere continuă de 2 kW și o putere în vârf de 4 kW, cifre care spun că accelerează mai bine decât un scuter cu motor tradițional de 50cmc, însă cuplul va fi omniprezent, o caracteristică a motoarelor electrice. Condusul va fi foarte plăcut, promit cei de la Piaggio, atât datorită manevrabilității, cât și lipsei zgomotului provenit de la motor.


Autonomia declarată este de 100km, un sistem ce recuperează energia în momentul frânării și decelerării, numit KERS (Kinetic Energy Recovery System), contribuind la aceasta. Pentru a reîncărca bateria, trebuie tras cablul ce se găsește sub șa și introdus în orice priză electrică. Timpul standard de reîncărcare completă este de 4 ore.


Și Vespa Elettrica e dotată cu platforma Vespa Multimedia prin care te poți conecta cu telefonul la scuter pentru a gestiona mai mulți parametri și a afla informații utile despre starea bateriei, autonomie, erori, etc. Dacă nu vrei să afli aceste informații de pe propriul telefon, le poți citi de pe bordul dotat cu un ecran TFT color.


Vespa Elettrica, precum și toată gama scuterelor Piaggio, pot fi comandate la MotoBoom.