Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Peugeot va produce și motociclete
02 Apr

Peugeot va produce și motociclete

Publicat de: Motoboom

Francezii de la Peugeot sunt cunoscuți tuturor pentru automobilele și scuterele pe care le produc. Dar ei construiesc în continuare o gamă variată de biciclete (inclusiv cu propulsie electrică) și vor să revină și pe piața moto. Un prim proiect a fost prezentat în toamna anului trecut sub formă de concept la EICMA și ar trebui să intre în producție anul acesta.


Se numește P2X, a fost gândită pentru traficul urban și pentru o utilizare cât mai ușoară. E o motocicletă compactă, cu un stil distinct, manevrabilitatea și agilitatea făcând-o partenera ideală pentru oraș. Nu a fost neglijat confortul – spune comunicatul francezilor – iar motorul cu un singur cilindru îi dă un anume caracter.


Va avea două versiuni: un roadster de 125cmc cu design contemporan și câteva influențe neo-rétro, plus un cafe racer cu motor de 300cmc și o stilistică mai radicală ce poartă culorile Peugeot Sport, are un logo Peugeot Motorcycles Legend, jante cu spițe cromate, furcă inversată aurie, lumini cu LED, un far ce reprezintă cei doi canini ai leului – așa cum sunt vizibili și la noul Peugeot 508. Și pe spate luminile sunt cu LED, cele trei lămpi poartă de asemenea emblema leului – simbolul Peugeot.


Cadru din oțel de tip dublu leagăn lasă motorul la vedere, rezervorul conține 12 litri de benzină, suficient pentru o cilindree mică și pentru mers citadin și are o grafică în stilul văzut pentru prima dată pe motocicletele Peugeot din anii 1930. Va fi o motocicletă mică și accesibilă, însă dotată: bordul cu ecran colorat TFT conține sistem de conectivitate i-Connect cu care se navighează prin oraș prin aplicația dedicată, are ABS și control al tracțiunii.