Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Patronul Triumph Motorcycles a devenit miliardar
27 Apr

Patronul Triumph Motorcycles a devenit miliardar

Publicat de: Motoboom

John Bloor, detinatorul companiei Triumph Motorcycles, a devenit miliardar in lire sterline dupa ce averea sa s-a triplat in ultimul an. Omul de afaceri britanic a cumparat fabrica Triumph Motorcycles in anul 1983 contra sumei de 150.000 lire sterline, iar in 2015 intreaga sa avere este estimata la 1,025 miliarde de lire sterline, conform publicatiei Sunday Times.


Primele motociclete noi lansate de Triumph sub comanda lui John Bloor au fost prezentate in 1991, iar dintre cele sase modele lansate atunci doar doua s-au bucurat de un succes decent: Triumph Trident 900 Triple si Triumph Trophy 1200. Bineinteles ca nici aceste doua modele nu au rupt gura targului la acea vreme.


Reputatia constructorului britanic la nivel mondial a fost foarte greu de refacut, dupa ce Bloor a achizitionat compania cand aceasta se afla in pragul falimentului. John Bloor nu s-a dat batut si a continuat sa investeasca in aceasta companie, iar rezultatele nu au intarziat sa apara.


Succesul de care se bucura in prezent compania Triumph Motorcycles la nivel mondial se datoreaza in cea mai mare parte noilor motoare in doi si trei cilindri, dezvoltate de constructorul britanic in ultimii ani. Acestea au reprezentat o solutie destul de fiabila in fata motoarelor clasice in patru cilindri, produse de japonezi.


Vanzarile de motociclete Triumph au crescut de la an la an, in 2014 fiind deschise alte doua noi fabrici de productie in Brazilia si India. Mai mult, marca britanica a devenit cel mai bine vandut brand european in SUA, in privinta motocicletelor cu o capacitate mai mare de 500cc.


Omul de afaceri britanic in varsta de 71 ani mai detine, pe langa compania Triumph Motorcycles, si alte afaceri in domeniul constructiilor, acestea fiind estimate la 975 milioane de lire sterline, potrivit aceleiasi publicatii.