Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
O noua motocicleta turbo de la Kawasaki
24 Sep

O noua motocicleta turbo de la Kawasaki

Publicat de: Motoboom

Unul dintre cei mai importanti constructori de motociclete la nivel mondial, Kawasaki, a revolutionat industria moto prin lansarea, in toamna anului trecut, a doua motociclete super-sport propulsate de un motor turbo supra-alimentat. Este vorba despre modelele Ninja H2 si Ninja H2R, acesta din urma dezvoltand o putere de peste 300 cp.


Aceste motociclete au fost facute practic de la zero, fiind investite sume importante de bani pentru cercetarea si dezvoltarea acestor modele, iar constructorul japonez pare sa nu se opreasca aici. De aceasta data este vorba despre o motocicleta de clasa medie, propulsata de un motor supra-alimentat cu o capacitate in jurul valorii de 650cc.


Stirea a aparut in publicatia japoneza Young Machine, care sustine ca cei de la Kawasaki vor prezenta noul motor in cadrul salonului moto de la Tokyo, programat la sfarsitul lunii octombrie. Conform jurnalistilor niponi, noua motocicleta de clasa medie cu motor turbo se va numi Kawasaki Ninja S2.


Este de asteptat ca acest motor sa ofere performante asemanatoare cu cele de 1000cc, care echipeaza in prezent modelele super-sport din gama Kawasaki Ninja. Vom vedea daca zvonurile din presa japoneza se vor si adeveri, avand in vedere ca cei de la Kawasaki nu au confirmat nimic deocamdata.


Asistam, astfel, la un pas important in industria moto. Daca cei de la Kawasaki au lansat deja pe piata prima motocicleta propulsata de un motor supra-alimentat si lucreaza la un alt model turbo, se pare ca si rivalii de la Suzuki pregatesc o astfel de motocicleta, dupa ce a fost prezentat deja conceptul Suzuki Recursion care ar putea sa intre in productie cat de curand.