Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
O motociclista a plecat singura in jurul lumii dupa ce prietenul ei i-a spus ca asta e treaba de barbați
19 Apr

O motociclista a plecat singura in jurul lumii dupa ce prietenul ei i-a spus ca asta e treaba de barbați

Publicat de: Motoboom

O americancă în vârstă de 30 de ani ce poartă numele de Nikki Misurelli s-a despărțit de prietenul ei după ce acesta i-a spus că expedițiile cu motocicleta sunt periculoase și prea solicitante pentru o femeie. A încălecat pe o Honda CBR600RR, a parcurs 28.000 de km și nu are nicio intenție să se oprească.  

Imediat după ce și-a luat permisul de conducere, Nikki a făcut o tură prin Alaska, fapt ce i-a deschis pofta de călătorii. De atunci mereu a visat la mai mult. Prietenul ei de la data aceea, motociclist și el, își făcea planurile pentru o excursie spre sud, până în Argentina. Când i-a spus că ar vrea să vină și ea, el nu a fost prea încântat de idee.
“I-am cerut să mergem împreună, ori să vin și eu cu motocicleta, ori să mă ia ca pasageră. Răspunsul a fost că nu se poate, că e o treabă pentru bărbați, grea și periculoasă, căreia eu nu îi voi face față. Așa că ne-am despărțit și am plecat singură”, spune ea.

Renunțând la prieten în favoarea libertății, Nikki a schimbat pneurile Hondei CBR600RR cu unele cramponate, a instalat un sistem de bagaje și a parcurs 20.000 de km până în Panama. Cum nu își astâmpărase setea  de călătorii, a urcat motocicleta pe un vapor pentru a cunoaște Europa. Aici s-a plimbat din Spania, prin Franța, Austria, Slovenia coborând spre Maroc.

Motociclista nu a renunțat numai la prieten pentru a-și urma visul, ci și la job și la casă. “Lumea crede că sunt bogată dacă îmi permit să fac asta, ceea ce nu e adevărat. Nu am casă, am vândut tot ce am avut și toate bunurile mele sunt pe motocicletă. E uimitor de cât de puține lucruri avem de fapt nevoie în viață pentru a fi fericiți”.

Echipată cu un cort, hamac, sac de dormit și câteva schimburi de haine, toate pe Honda ei CBR600RR, Nikki are curajul de a pune în practică ideea la care mulți visează: să călătorești fără o destinație precisă. “Îmi doresc ca toate femeile să călătorescă fără frică de necunoscut. Dacă îți dorești ceva cu adevărat, acel lucru se va întâmpla. Asta simt eu despre călătorii.”