Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noutățile toamnei – Zapp i300, scuterul electric englezesc
01 Nov

Noutățile toamnei – Zapp i300, scuterul electric englezesc

Publicat de: Motoboom

Producătorul britanic Zapp a lansat ieri scuterul i300 destinat celor care fac naveta și nu vor să polueze planeta. Are un motor electric răcit cu aer ce nu are nevoie de întreținere, conectat la baterii ușoare pe bază de litiu-ion ușor de scos și care se pot reîncărca în orice priză normală.


Câteva specificații tehnice ale scuterului:

 

  • motor de 14kW
  • accelerație de la 0 la 50km/h în 2,4 secunde
  • masă: 90kg
  • disc flotant ventilat de 220mm pe față conectat la etrier cu patru pistonașe și disc ventilat cu diametrul de 190mm conectat la etrier cu un singur pistonaș pentru roata de spate


Bateria, ce are forma unui laptop pentru a fi transportată cu ușurință și care cântărește mai puțin de 5kg se poate regenera prin recuperarea energiei de frânare și în timpul mersului, atunci când se închide accelerația, forța frânei de motor fiind selectabilă de pilot. Cei de la Zapp susțin că astfel se mărește autonomia și se protejează frânele. Sistemul ABS este standard.


“Pe măsură ce aerul din marile orașe devine tot mai poluat și traficul tot mai congestionat, lumea are nevoie de modalități alternative pentru transportul urban. Cu design revoluționar, performanțe notabile și motor care nu poluează, i300 este soluția pe care o caută oamenii”, crede Swin Chatsuwan, Director Executiv Zapp.


Zapp își are sediul în Hethel, Norfolk (Marea Britanie). Aici a fost conceput și testat i300, dar există probabilitatea ca să scuterul să fie produs în zonele Asiei. Mai multe informații se pot afla de pe site-ul www.zappscooter.com.