Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noutățile toamnei: Honda GL1800 GoldWing 2018. Din primăvară, la MotoBoom
04 Dec

Noutățile toamnei: Honda GL1800 GoldWing 2018. Din primăvară, la MotoBoom

Publicat de: Motoboom

Noua motocicleta Honda GoldWing este o motocicleta cruiser de lux, mai ușoară, mai zveltă si mai puternică.

 

Încă din 1975, de la introducerea primei serii de motociclete, inițialele GL au reprezentat la Honda apogeul motocicletelor pentru turism. Pentru a ține pasul cu concurența reprezentată de motocicletele BMW, motocicletele Harley-Davidson sau motocicletele Indian, noua motocicleta Honda Gold Wing a trecut printr-o cură de slăbire și revine în 2018 mai puternică și mai bine echipată.

 

Să începem cu câteva cifre:

·         nou motor cu șase cilindri boxer ce scoate 124 cai putere

·         cutie de viteze manuală cu șase trepte sau cutie viteze DCT cu șapte trepte

·         având 379kg, motocicleta e cu 44kg mai ușoară

·         are suspensii moto electronice

·         patru noi moduri de pilotaj

 

Cei de la Honda spun că la realizarea noului model al motocicletei s-a plecat de la o simplă coală de hârtie albă. Scopul principal a fost acela de a face o motocicleta cât mai ușor de utilizat, fără a se renunța la caracteristicile care au definit-o. În timp ce vechiul Gold Wing avea un parbriz și un carenaj ce creau un fel de capsulă în jurul pilotului, noul design al motocicletei e mai mic și ascuțit, taie aerul și îl forțează să treacă prin anumite zone, nu îi opune rezistență. Asta înseamnă că cel care o conduce va simți o briză ușoară, dar și consumul de combustibil e cu 20% mai redus. Cu un consum mai redus a fost posibilă și amplasarea unui rezervor mai mic cu patru litri (21l are acum), fără a fi afectată autonomia motocicletei. Pe lângă acest parbriz mic (ce se poate regla electric), optional pe motocicleta, mai există și un parbriz opțional mare, precum și deflectoare pentru brațe și pentru zona inferioară.

 

Motorul păstrează cilindreea de 1833cmc și configurația cu șase cilindri boxer, dar e complet nou, compact și mai ușor cu 6,2kg. Motocicleta Scoate 124cp și un cuplu de 170Nm la 4.500rpm. Accelerația ride-by-wire e împrumutată de la noua Fireblade și sunt disponibile patru moduri de pilotaj al motocicletei (Tour, Sport, Economy and Rain), fieare având propriile setări pentru controlul tracțiunii, suspensii și ABS. Pentru condusul în oraș e implementat sistemul Idling Stop: dacă timp de trei secunde motorul stă la ralanti, acesta se oprește automat și pornește atunci când accelerația e acționată. Dacă nu vă place această funcție, poate fi dezactivată ușor de pe ghidonul motocicletei.

 

Cadrul de aluminiu al motocicletei e mai ușor cu două kg, motorul motocicletei e amplasat mai în față cu 40mm și astfel motocicleta e mai stabilă. De asemenea, suspensiile sunt cu 30% mai delicate decât la versiunea precedentă și se pot regla electronic.

 

În centrul bordului motocicletei tronează un display color TFT de 7 inchi pe care se pot observa atât informațiile complete referitoare la motocicleta (combustibil, presiunea roților, moduri de pilotaj, etc), cât și sistemul de navigație al motocicletei sau conectivitatea prin Bluetooth cu telefonul sau alte dispozitive. Sistemul audio se aude mai tare și mai clar, iar pasagerul are propriile butoane pentru el amplasate pe una din gențile laterale. Cum e de așteptat, GoldWing nu are contact cu cheie clasic, dispune de un sistem motocicleta Keyless, e de ajuns să ai cheia în buzunar pentru a o porni. La fel și sistemul de bagaje, se deblochează dacă sesizează cheia în zonă.

 

Noua Honda GL1800 GoldWing va fi disponibilă în trei variante. Pe lângă cea de bază există GoldWing Tourer, Goldwing 1800 Bagger, ce are genți laterale demontabile și Goldwing Tourer DCT (versiune ce poate fi comandată ca și motocicleta cu air bag). Prețurile urmează a fi comunicate.