Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noutățile EICMA 2017 – Kawasaki Z900RS Café . Din primăvară la MotoBoom
09 Nov

Noutățile EICMA 2017 – Kawasaki Z900RS Café . Din primăvară la MotoBoom

Publicat de: Motoboom

Din primăvară la MotoBoom, Kawasaki Z900RS Café!


Pe lângă varianta de bază Z900RS, cei de la Kawasaki au expus în premieră la Milano și o versiune în stil café racer, dotată cu o mică semicarenă ce îmbracă farul, ghidon amplasat mai jos și o șa desenată doar pentru acest model. Are același motor cu patru cilindri în linie de 111 cai putere ce se găsește pe Z900RS, noul retro clasic ce readuce în atenție faimosul Z1 Super Four 900 apărut în 1972. Atât Z900RS, cât și Z900RS Café  au legătură cu trecutul decât prin design, tehnica modernă este de la nakedul Z900.


Kawasaki Z900RS Café se remarcă prin culori și grafică speciale ce se aseamănă cu „costumația” îmbrăcată de modelele ce participau în campionatul de anduranță din anii ’70 și ’80 ai secolului trecut: verdele e străbătut de un o bandă albă ce pleacă de pe semicarenă, continuă pe rezervorul de 17 litri și apoi pe codiță. De remarcat că nu sunt semighidoane, ci un ghidon ce impune o poziție puțin mai aplecată, mai sportivă. Față de varianta RS de bază, ghidonul de pe Café este mai îngust cu 20mm (845 mm față de 865 mm) și mai jos cu 40 mm. Șaua e mai înaltă cu 15 mm (de la 820 mm la 835) și e concepută special petru acest model, pasagerul având la dispoziție mai puțin loc și doar o curelușă de susținere.


Greutatea se modifică foarte puțin, Café având cu numai un kg mai mult decât RS, adică 216 kg cu toate plinurile făcute. În rest, ambele variante, RS și RS Café sunt identice, cu cadrul din tuburi de oțel, furcă inversată cu jambe de 41 mm, frâne monobloc cu amplasare radială și discuri de 300 mm. De serie este sistemul ABS, precum și controlul tracțiunii pe două niveluri ce se poate și dezactiva dacă ai poftă de un burn-out.


Kawasaki Z900RS Café va putea fi comandat din primăvară la MotoBoom la un preț ce va fi comunicat ulterior și se va fabrica într-o singură variantă de culoare, numită Vintage Lime Green.