Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noutățile EICMA 2017 - Honda Africa Twin Adventure Sports. Din primăvară, la MotoBoom
10 Nov

Noutățile EICMA 2017 - Honda Africa Twin Adventure Sports. Din primăvară, la MotoBoom

Publicat de: Motoboom

 Motocicleta Honda Africa Twin Adventure Sports, noul model  la EICMA 2017.


Africa Twin de la Honda împlinește anul viitor 30 de ani de la apariția primei generații. Pentru a o sărbători cum se cuvine, CRF1000L va avea o variantă numită  Adventure Sports ce se diferențiază de versiunea de bază prin câteva aspecte interesante și foarte utile.


În primul rând este vorba de rezervor: motocicleta are acum un rezervor cu o capacitate de 24,2 litri (cu 5,4 mai mult), ceea ce înseamnă o autonomie de peste 500 km. Cursa suspensiilor este mai mare (224 mm pe față și 24 mm pe spate), șaua este mai înaltă cu 5 cm (reglabilă între 920 și 900 mm), poziția de condus este mai ridicată pentru un mers mai relaxat în scărițe. Schema grafică e inspirată de prima „Africană” de 650 cmc de acum trei decenii și se aseamănă cu cea a conceptului arătat pentru prima dată acum doi ani.


Echiparea de serie cuprinde bare de protecție pentru motor și carenă, lumini cu LED suplimentare, priză 12V, manșoane încălzite, parbriz înalt, șa cu un profil plat, suport pentru genți laterale și scut motor mărit. Ca și versiunea de bază pentru 2018, și motocicleta Adventure Sports beneficiază de îmbunătățirile aduse motorului, ce răspunde acum mai bine în zona turațiilor medii. Accelerația motocicletei este de tip ride-by-wire are patru moduri de reacție (Tour, Urban, Gravel și unul care se poate personaliza), controlul tracțiunii HSTC e pe șase niveluri, bateria e cu litiu ion, semnalizatoarele se opresc automat la revenirea ghidonului, iar în cazul frânărilor bruște se aprind și luminile de avarie pe lângă lampa de stop.


Frânele au fost dezvoltate de Nissin special pentru motocicleta Africa Twin, cu discuri dantelate de 310 mm pe față și disc de 256 mm pe spate. Sistemul ABS se poate dezactiva pentru roata de spate, astfel încât în off-road cei care se pricep să poată lua viraje strânse cu roata blocată.


Motocicleta Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports va fi disponibilă din primăvară la un preț ce va fi comunicat ulterior.