Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noutățile EICMA - Aprilia RSV4 1100 Factory are 217 cai putere și mai puțin de 200kg
05 Nov

Noutățile EICMA - Aprilia RSV4 1100 Factory are 217 cai putere și mai puțin de 200kg

Publicat de: Motoboom

Cei de la Aprilia au umblat puțin la motocicletele sportive ale firmei pentru a scoate mai mulți cai din motor și pentru a le face mai ușoare. La Milano va fi prezent modelul RSV4 1100 Factory, care devine tot mai rafinat și mai evoluat odată cu trecerea timpului. 


Cilindreea motorului cu patru cilindri în V a fost puțin mărită datorită unui nou alezaj (81mm în loc de 78mm), a ajuns acum la 1078cmc și puterea acestuia a fost crescută de la 201 la 217 cai putere. Se apropie astfel de o altă italiancă celebră care va atrage privirile la Salon, Ducati Panigale V4 R, care se laudă cu 221 de cai. RSV4 1100 Factory are și o pompă de ulei mai mare, o altă unitate centrală care limitează turația la 13.600rpm.


Odată cu puterea a crescut și cuplul, ajunge acum la 122Nm și producăturul susține că e cu 10% mai mare pe întreaga paletă a turațiilor. O evacuare finală din titan semnată Akrapovic, mai compactă și mai ușoară decât cea originală contribuie la cura de slăbire și face ca întreaga motocicletă să aibă o masă de 199kg.


Sistemele electronice nu lipsesc: Aprilia Traction Control, Wheelie Control reglabil pe trei niveluri, Aprilia Launch Control (de asemenea, reglabil pe trei trepte), Aprilia Quick Shift care funcționează și cu accelerația deschisă, Aprilia Pit Limiter (limitator de viteză maximă, util și în zona boxelor de la circuit, dar și pe stradă în zonele unde sunt restricții de viteză), Aprilia Cruise Control. Sistemul ABS Cornering are mai multe grafice care se ajustează în funcție de modul de pilotaj selectat.


Fuca Öhlins NIX are o cursă mai mare cu 5mm, rămân nemodificate amortizorul central și cel pentru ghidon, de asemenea, tot de la Öhlins. O schimbare notabilă survine la etriere: sunt tot Brembo, dar nu M50, ci noile Stylema, mai ușoare și mai eficace. Displayul TFT color poate fi dotat opțional cu platforma multimedia Aprilia MIA prin care se conectează telefonul și se controlează parametri motorului sau sistemul infotainment.


Aprilia RSV4 1100 Factory MY2019 poate fi comandată la MotoBoom la un preț ce urmează a fi comunicat.