Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noul Triumph Speed Triple 2016
10 Nov

Noul Triumph Speed Triple 2016

Publicat de: Motoboom

Cei de la Triumph nu au mai asteptat debutul salonului moto EICMA de la Milano si au prezentat una dintre cele mai interesante motociclete ale acestei toamne. Lansarea noii versiuni Triumph Speed Triple a fost preconizata inca din primavara acestui an cand au aparut primele zvonuri si fotografii spion cu una dintre cele mai legendare si mai originale motociclete de pe piata mondiala. Cele mai importante update-uri pentru 2016 includ un motor complet nou si un pachet de electronice cu o multime de functii.


Triumph Speed Triple este motocicleta care a inventat categoria super-naked iar in 2016 trece la o noua generatie, mult mai performanta. Noua motocicleta Triumph este un concurent redutabil pentru modelele Kawasaki Z1000, BMW S1000R, Aprilia Tuono V4 sau Suzuki GSX-S1000. Pe langa partea electronica si motorizare, Triumph Speed Triple 2016 beneficiaza de schimbari si in ceea ce priveste design-ul si carenajul motocicletei. Cei de la Triumph nu au dezvaluit inca performantele tehnice ale noului motor, care cel mai probabil va fi prezentat la EICMA, insa unele zvonuri sustin ca puterea dezvoltata de acesta va fi in jurul valorii de 140 cp.


Potrivit constructorului, motorul cu o capacitate de 1050cc si trei cilindri in linie de pe actualul model a fost refacut aproape complet (104 modificari spun britanicii) pentru a oferi o putere mai mare si un cuplu mai ridicat, asigurand un consum de combustibil mai mic cu 10% fata de modelul precedent. De asemenea, noul Triumph Speed Triple a fost echipat cu un ambreiaj de tipul Slipper Clutch, un radiator nou (mai mic si mai eficient) si cu un sistem de evacuare reproiectat care asigura o evacuare cu 70% mai buna fata de versiunea anterioara.


In ceea ce priveste partea electronica, britanicii sustin ca noua versiunea Speed Triple beneficiaza de un nou ECU, o acceleratie reglabila Ride-by-Wire si mai multe moduri de mapare a acceleratiei. De asemenea, noua motocicleta dispune de 5 moduri selectabile de condus, Road, Rain, Sport, Track si Rider Programmable Mode, care asigura diferite nivele de interventie a functiilor electronice precum Controlul Tractiunii sau sistemul ABS. Schimbarile de imagine includ noile faruri, adaugarea luminilor suplimentare de zi, o sa complet noua inspirata de la modelul super-sport Daytona 675 si alte elemente noi de caroserie care fac din noul Speed Triple o motocicleta mai eleganta.


La fel ca si pana acum, noua motocicleta va fi disponibila in doua versiuni: modelul standard Triumph Speed Triple S sau varianta imbunatatita Triumph Speed Triple R. Aceasta din urma dispune, in plus fata de versiunea standard, de aparatoare roata fata din fibra de carbon, insertii de carbon pe rezervor, un scut de protectie pentru baia de ulei (belly pan), suspensii premium de la Ohlins (furca NIX30 si amortizor spate TTX36), un sub-cadru rosu si o protectie pentru radiator rosie. Speed Triple S va fi disponibila pentru 2016 in culorile rosu (Diablo Red) sau negru (Phantom Black), in timp ce versiunea Speed Triple R va putea fi comandata pe culorile alb (Crystal White) sau grafit (Matt Graphite). Toata gama de motociclete Triumph 2016 va fi disponibila in curand la Motoboom.