Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noul Triumph Daytona 765 prezentat oficial la Silverstone
26 Aug

Noul Triumph Daytona 765 prezentat oficial la Silverstone

Publicat de: Motoboom

Cu ocazia Marelui Premiu al Marii Britanii desfasurat weekendul acesta la Silverstone, Triumph a prezentat oficial noua editie a modelului Daytona Moto2 765 Limited Edition. Construita de aceeasi echipa de dezvoltare responsabila cu sistemul de propulsie furnizat actualmente categoriei Moto2 din Motomondial, motocicleta va fi produsa in doar 765 de exemplare pentru Europa.

 


Cu o putere maxima de 130 CP la 12.250 rpm si un cuplu de 80 Nm la 9.750 rpm, noul motor cu 3 cilindri, de 765 cmc, este mai performant decat cel de pe Street Triple, avand o serie de componente preluate direct din programul de dezvoltare a motorului Moto2. Acestea includ: supapele de admisie din titan, pistoanele ranforsate cu bolturi tratate DLC, camele cu profiluri noi, conductele de admisie, bielele, prizele de aer si arborele cotit ce au fost modificate, precum si raportul de comprimare mai crescut.

 

 

Sistemul de evacuare cu toba Arrow din titan a fost conceput special pentru noul Daytona si optimizat din punct de vedere al performantei, eficientei si al greutatii. Noua cutie de viteze, cu o prima treapta identica cu cea utilizata de motorul de Moto2, ofera o senzatie de pilotare care nu difera prea mult de cea a unei motociclete din Motomondial. Pilotul poate alege intre cinci moduri de pilotaj (Rain, Road, Sport, Track si Rider Configurable - configurabil de catre utilizator), fiecare mod aducand schimbari si la nivel de ABS si Traction Control. Motocicleta este prevazuta si cu un quick-shifter pentru accelerari cat mai rapide.

 

 

Bordul multifunctional cu afisaj TFT color include si un cronometru pentru folosirea pe pista. Cadrul, bascula, subcadrul seii si alte componente anexe sunt din aluminiu, iar carenele sunt din fibra de carbon, motocicleta fiind astfel mai usoara decat Daytona 675. Noul model are in dotare suspensii de top Ohlins fata/spate (furca NIX30 de 43 mm si amortizor spate TTX36), etriere de frana de ultima generatie Brembo Stylema si un cadru de bord mai usor.

 


Pretul acestui model porneste de la 15.765 Euro, dar este posibil sa creasca la revanzare, tinand cont de faptul ca este vorba de o editie limitata.