Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noul Triumph Bonneville Street Twin 2021. Stilat, competent, distractiv
01 Mar

Noul Triumph Bonneville Street Twin 2021. Stilat, competent, distractiv

Publicat de: Motoboom

Street Twin este cel mai vândut model al gamei Modern Classics de la Triumph și versiunea de anul acesta se înfățișează cu schimbări care îl fac mai atractiv. Niciun capitol nu a fost uitat: performanță, manevrabilitate, atenția la detalii, stil sau confort.

Cuvintele cheie care îl caracterizează sunt: clasic și contemporan în aceeași măsură, distractiv, accesibil. Motorul Bonneville de 900 cmc a fost modernizat, îndeplinește normele Euro 5, are un sunet distinct, un aspect custom, oferind o experiență captivantă. O scurtă privire asupra actualei generații ne dă 8 motive pentru care am vrea să pilotăm un Street Twin:

  1. Street Twin conține același ADN ca și primul Triumph Bonneville din 1959, înglobând o întreagă cultură moto rafinată, modernizată. Designul clasic, caracterul și stilul legendar se îmbină cu tehnologia secolului 21 pentru performanță și competență.
  2. În 2021 standardele au fost ridicate încă o dată prin grija pentru detalii și prin cea mai bună calitate a componentelor. Jantele din aliaj au un nou design, elementele din aluminiu șlefuit atrag atenția, au fost înlocuite suportul de far, corpurile de accelerație sau șaua.
  3. Cuplul și modul în care răspunde motorul îți dă fiori. Propulsorul Bonneville High Torque cu doi cilindri în paralel răcit cu lichid are cuplul maxim de 80 Nm la numai 3.800 rpm și o putere de 65 de cai la 7.500 rpm. Plăcerea provine din faptul că livrează puterea și cuplul exact acolo unde ai nevoie în cazul unei utilizări normale, adică în zona turațiilor joase și medii. Odată cu aducerea acestui motor la standardele Euro 5 a scăzut și consumul de combustibil.
  4. E confortabil și inspiră încredere. Șaua are o spumă mai groasă cu 10 mm, ergonomia a fost îmbunătățită și te simți mai bine la ghidon, indiferent că e vorba de o tură scurtă la cafenea sau de o excursie lungă. 
  5. Arta și tehnologia se împletesc pentru siguranță și control. Accelerația de tip ride-by-wire include două moduri de pilotaj (Road și Rain), controlul tracțiunii se poate dezactiva, există ABS, ambreiaj asistat cu alunecare controlată, cheia conține un imobilizator, sub șa se găsește un încărcător USB. Opțional poate fi echipat cu sistem de monitorizare a presiunii din pneuri (TPMS), iar costurile prilejuite de întreținere sunt reduse datorită unui interval de service care se face o dată la 16.000 km.
  6. E greu să nu te îndrăgostești de sunetul pe care îl scoate motorul twin. E unic, inconfundabil, cu tonuri bogate, iar aspectul evacuărilor completează acest spectacol vizual/auditiv care te face să ți se zbârlească părul de plăcere.
  7. Street Twin e conceput să fie personalizat foarte ușor, posibilitățile fiind aproape nelimitate. Triumph oferă pentru acest model peste 120 de accesorii originale astfel că fiecare proprietar își poate pune amprenta pentru a modifica stilul sau chiar performanțele.
  8. Pentru Street Twin există un kit de reducere a puterii astfel încât acesta să se conducă legal și cu permis de conducere categoria A2. Kitul include un alt manșon de accelerație și o altă setare a motorului, astfel că după obținerea permisului categoria A, revenirea la întregul potențial al motorului se face simplu. Pe lângă răspunsul motorului, începătorii vor aprecia șaua coborâtă și încrederea instantanee pe care o dau cadrul, suspensiile, frânele, pneurile și tehnologia.