Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noul side-by-side Yamaha YXZ1000R 2016
03 Sep

Noul side-by-side Yamaha YXZ1000R 2016

Publicat de: Motoboom

Constructorul japonez Yamaha a pregatit aceasta lansare inca de la inceputul acestei veri, publicand pe internet o serie de clipuri teaser pentru a promova noul vehicul. Mult asteptatul side-by-side Yamaha si-a facut in cele din urma aparitia, acesta fiind primul side-by-side 100% sportiv din gama japonezilor de la Yamaha. Noul Yamaha YXZ1000R 2016 este cu adevarat impresionant, aducand cateva inovatii importante domeniului powersports.


In ceea ce priveste partea de motorizare, Yamaha YXZ 1000R este propulsat de un motor cu 3 cilindri in linie, 12 valve si o capacitate de 998cc, avand un raport de compresie de 11.3:1. Alimentat prin injectie de combustibil, acesta este special proiectat pentru segmentul sport, asigurand o putere impresionanta pe toata gama de turatii. Ca si o inovatie pentru industria powersports, putem aminti prima cutie manuala de viteze montata pe un vehicul side-by-side. Yamaha YXZ1000R 2016 dispune de o cutie de viteze secventiala cu 5 trepte, actionata de un ambreiaj la pedala si o maneta scurta de schimbare a vitezelor.


Sistemul de suspensii este, de asemenea pe masura, specific SSV-urilor sportive. Suspensia independenta pe toate cele patru roti, cu brat dublu (Double A-arm), bara stabilizatoare si complet reglabila, dispune de amortizoare FOX 2.5 Podium, avand o cursa impresionanta de 412 mm pe fata si de 432 mm pe spate. Mai mult, pe spate este utilizata tehnologia FOX BOC (Bottom Out Cup), care, potrivit constructorului, ofera un plus de confort si o rezistenta sporita pentru a face fata celor mai extreme conditii de condus.


De asemenea, noul SSV Yamaha dispune de sistemul de tractiune Yamaha On Command ce include si diferentialul fata auto-blocabil. Acest sistem ofera trei moduri selectabile de condus: 2WD, 4WD sau 4WD cu blocarea diferentialului fata. Japonezii mai sustin ca YXZ1000R este echipat cu cea mai compacta si mai usoara unitate de servo-directie asistata electronic EPS (Electric Power Steering) ce asigura un control excelent al vehiculului. Sistemul de franare hidraulic include 4 discuri de franare, actionate de etriere cu doua pistonase.


In cabina de pilotaj regasim un scaun confortabil si manere pentru pasager, scaun si volan reglabile pentru pilot, centuri de siguranta cu prindere in 3 puncte, un spatiu mic pentru depozitare, o priza 12V si un bord multi-functional cu afisaj analog/digital. Versiunea standard include acoperisul, usile laterale, jantele dintr-un aliaj de aluminiu pe 14 inch si anvelopele Maxxis Bighorn 2.0 pe 27 de inch. Pentru 2016, Yamaha YXZ1000R este disponibil intr-o schema de culori albastru/alb (Racing Blu), japonezii punandu-le la dispozitia clientilor si versiunea Yamaha YXZ1000R SE 60th Anniversary ce dispune de un design special pe culorile galben/negru si jante cu inele de ranforsare, un model ce marcheaza cea de-a 60-a aniversare a constructorului japonez.