Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noul redresor inteligent OptiMate 6 Select de la TecMate
05 Feb

Noul redresor inteligent OptiMate 6 Select de la TecMate

Publicat de: Motoboom

In era tehnologiei si a informatiei, tehnologia avanseaza rapid in toate domeniile iar cei mai mari producatori din industrie incearca sa vina pe piata cu produse tot mai performante. Astfel, atat automobilele cat si motocicletele sunt echipate cu sisteme de operare proprii tot mai avansate. Mai mult, constructorii incearca sa dezvolte baterii cat mai mici si mai performante pentru a reduce spatiul ocupat de acestea pe vehicul.


Pentru a tine pasul cu noile cerinte ale pietei, unul dintre cei mai mari producatori de redresoare inteligente pentru bateriile vehiculelor, TecMate, a lansat de curand cel mai performant produs de acest gen de pe piata. Este vorba despre testerul si redresorul inteligent OptiMate 6 Select cu microprocesor Ampmatic incorporat. Pentru cei care cunosc produsele dezvoltate de TecMate, noul OptiMate 6 Select este o versiune mai performanta a celebrului redresor OptiMate 6 Ampmatic.


La fel ca si predecesorul sau, OptiMate 6 Select este un tester si redresor inteligent cu microprocesor, ideal pentru intretinerea, diagnoza, desulfatarea si incarcarea bateriilor medii si mari de 12 Volti (plumb-acid), standard, AGM sau GEL, intre 3 si 240 Ah. Acesta optimizeaza puterea bateriei si prelungeste durata de viata a acesteia cu pana la 400%. Modul de functionare este in 9 pasi, complet automat, putand recupera si bateriile foarte slabe de pana la 0,5 Volti.


Cele mai importante noutati aduse de OptiMate 6 Select este functia Power Supply Service Mode si posibilitatea selectarii curentului de incarcare in functie de tipul bateriei. Astfel, se poate opta pentru un curent de incarcare de 14.4 V, folosit pentru majoritatea bateriilor 12V, sau pentru un curent de incarcare de 14.7V, folosit pentru cele mai noi si mai performante baterii de tipul AGM. Dupa ce ati selectat valoarea curentului de incarcare nu mai aveti nimic de facut, de restul se ocupa OptiMate 6 Select care va testa si incarca automat bateria dvs.


Functia Power Supply Service Mode asigura o sursa sigura de curent pentru vehiculul dumneavoastra atunci cand bateria este deconectata de la vehicul pentru a nu pierde sau reseta setarile computerului de bord, fiind ideala pentru atelierele de service si nu numai. Stim cat de important este acest lucru, in special pentru motociclete, avand in vedere ca cele mai noi modele dispun de un sistem care controleaza o multime de functii electronice, precum managementul motorului sau setarile electronice ale suspensiilor.


Mai mult, aceasta functie este foarte utila atunci cand se face un update de soft al autovehiculului sau a motocicletei pentru a nu se intrerupe acest proces din cauza bateriei care se poate descarca. OptiMate 6 Select este protejat impotriva intemperiilor, putand fi utilizat atat in exterior cat si in interior. Acesta functioneaza optim pana la o temperatura de -40 grade celsius, selectand automat programul de incarcare in functie si de temperatura mediului. Riscul de supra-incarcare sau de afectare a dispozitivelor electronice este zero, putand fi pastrat conectat la baterie chiar si o perioada lunga de timp. Dupa ce bateria este incarcata complet sau in cazul unui scurt-circuit, acesta se opreste automat.


Noul redresor inteligent OptiMate 6 Select va fi disponibil in curand la Motoboom, importator oficial al produselor TecMate in Romania.