Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noul Polaris RZR XP Turbo EPS 2016 de 144 CP
29 Iul

Noul Polaris RZR XP Turbo EPS 2016 de 144 CP

Publicat de: Motoboom

Lupta dintre Polaris si BRP Can-Am pentru suprematia domeniului powersports este tot mai spectaculoasa. Daca cei de la Can-Am au prezentat luna trecuta noul side-by-side Maverick Turbo, ce dezvolta 131 cp, fiind in acel moment cel mai puternic vehicul de acest gen de pe piata, in aceste zile a venit si raspunsul rivalilor americani de la Polaris.


Constructorul american a prezentat oficial noul model Polaris RZR XP Turbo EPS 2016, un side-by-side sportiv ce dezvolta o putere impresionanta de 144 cp, devenind astfel cel mai puternic vehicul din industria powersports. Acesta este propulsat de noul motor Polaris ProStar Turbo cu o capacitate cilindrica de 925cc. Potrivit constructorului, RZR XP Turbo ajunge la 100 km/h in 5,9 secunde.


Puterea impresionanta dezvoltata de motorul turbo este livrata rotilor prin intermediul unui sistem de transmisie automat PVT complet nou. Cea mai performanta suspensie din domeniu dispune de amortizoare complet reglabile FOX Podium Internal Bypass, cu diametrul de 76 mm (3 inch) pe spate si de 63,5 mm pe fata (2.5 inch). Aceste amortizoare sunt prevazute cu rezervoare suplimentare ce asigura o stabilitate excelenta si un control foarte bun al vehiculului. Cursa suspensiei fata este de 406,4 mm iar cursa spate este de 457,2 mm.


Nu putea sa lipseasca din echiparea acestui side-by-side servo-directia asistata electronic EPS (Electronic Power Steering). Jantele pe 14 inch, confectionate dintr-un aliaj de aluminiu, sunt incaltate cu anvelopele Maxxis Bighorn pe 29 inch. Pentru a tine in frau cei 144 cp, inginerii de la Polaris au echipat noul RZR XP Turbo EPS 2016 cu patru discuri de frana ventilate cu diametrul de 248 mm, acestea fiind actionate de etriere cu trei pistonase pe fata si cu doua pistonase pe spate.


Pentru a putea conecta diferite accesorii, cei de la Polaris au echipat noul side-by-side cu un sistem de incarcare de 660 W. De asemenea, constructorul le pune la dispozitia clientilor peste 145 de accesorii optionale pentru acest vehicul. Polaris RZR XP Turbo EPS 2016 va fi disponibil in culorile portocaliu (Spectra Orange), grafit (Graphite Chrystal) sau albastru (Velocity Blue).