Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noul ATV Yamaha Kodiak 700 2016
25 Iun

Noul ATV Yamaha Kodiak 700 2016

Publicat de: Motoboom

Incepand cu anul viitor, gama de ATV-uri a constructorului japonez Yamaha se va mari cu inca un membru. Daca zilele trecute v-am prezentat versiunea 2016 a celebrului model Grizzly 700, azi a venit randul noului ATV Yamaha Kodiak 700. Acesta din urma este un ATV proiectat special pentru domeniul utilitar si pentru muncile grele din jurul fermei. Prin lansarea noului model de ATV, cei de la Yamaha spera sa acopere atat segmentul utilitar cat si pe cel recreational si sportiv, oferindu-le clientilor o gama mai variata de ATV-uri si specializate pe anumite domenii.


ATV-ul Yamaha Kodiak 700 se aseamana foarte mult cu modelul Grizzly, ambele versiuni fiind construite pe acelasi sasiu. Acestea sunt propulsate de acelasi motor monocilindric de 708cc, revizuit pentru 2016. Cei de la Yamaha sustin ca motorul a fost optimizat pentru a oferi o putere mai mare cu 6% fata de versiunea anterioara si un cuplu mai mare cu 9%, capacitatea acestuia fiind marita de la 686cc la 708cc. De asemenea, Yamaha Kodiak dispune de acelasi sistem de transmisie Ultramatic CVT, complet automat.


Spre deosebire de modelul Grizzly, noul ATV Yamaha Kodiak 700 nu dispune de farul suplimentar de pe ghidon iar selectarea modului de tractiune 2WD/4WD se face mecanic. Suspensia este tot independenta pe toate cele patru roti, insa cursa suspensiei este putin mai mica fata de modelul Grizzly, 180 mm pe fata si 230 mm pe spate. Daca ATV-ul Yamaha Grizzly 700 a fost echipat cu patru discuri pentru franare si etriere cu 2 pistonase, versiunea Kodiak dispune de doua discuri doar pe fata, in timp ce pe spate beneficiaza de un disc incapsulat in grup.


Alte diferente intre cele doua ATV-uri Yamaha sunt: design-ul acestora, anvelopele (pe 26 de inch pentru Grizzly si pe 25 de inch pentru Kodiak), bordul (digital pentru Grizzly si analog pentru Kodiak) si dimensiunea lor. Versiunea Grizzly este mai lata cu 50 mm si mai inalta cu 13 mm, avand si garda la sol mai mare cu 13 mm. ATV-ul Yamaha Kodiak 700 2016 va fi disponibil in trei versiuni: standard, EPS cu servo-directie asistata electronic sau Special Edition.


Versiunea cu EPS dispune, in plus fata de modelul standard, de farul suplimentar montat pe ghidonul ATV-ului si bord digital LCD, in timp ce varianta SE mai beneficiaza de jante din aluminiu pe 25 inch si de sistemul de tractiune Yamaha On-Command ce ofera 3 moduri de condus, selectabile prin simpla apasare a unui buton de pe ghidonul ATV-ului: 2WD, 4WD sau 4WD cu blocarea diferentialului.


Daca Yamaha Grizzly 700 este unul dintre cele mai bune ATV-uri all-in-one de pe piata, fiind ideal pentru munca, distractie, vanatoare sau recreere, versiunea Kodiak 700 este un ATV specializat pe munca grea din jurul fermei. Mai jos gasiti un clip de prezentare a noului ATV, precum si un video de comparatie intre cele doua ATV-uri Yamaha: