Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noua generație Triumph Tiger 1200 depășește toate așteptările
08 Dec

Noua generație Triumph Tiger 1200 depășește toate așteptările

Publicat de: Motoboom

Triumph a lansat online noile modele din gama Tiger 1200. În sfârșit, prototipul camuflat, pe care l-am putut admira la EICMA, are date tehnice, iar specificațiile comunicate sunt surprinzătoare.

În primul rând, trebuie menționat că sunt cinci modele din această nouă serie, cu denumiri simplificate: nu mai avem inițiale, ca la versiunile precedente, ci Tiger 1200 GT, GT PRO, GT Explorer, Rally Pro și Rally Explorer. Primele trei se remarcă de la distanță prin jantele de aliaj, iar Rally Pro și Rally Explorer au roți spițate, iar  - pentru prima dată – variantele Explorer vin cu un rezervor supradimensionat, de 30 de litri și cele mai multe dotări.


(Tiger 1200 Rally Pro)

Toate împărtășesc același motor, un tricilindru nou cu tehnologie T-Plane cu capacitatea de 1160 cmc, care scoate o putere de 150 de cai la 9000 rpm și are un cuplu de 130 Nm la 7000 rpm. Inginerii de la Triumph au reușit o performanță excepțională, toată motocicleta este cu 25 kg mai ușoară comparativ cu versiunea precedentă și declară că este cel mai agil model din clasa adventure de capacitate cilindrică mare.

Șaua a fost remodelată, e mai îngustă în zona pilotului pentru a inspira încredere în cazul manevrelor la viteze mici, înălțimea ei fiind reglabilă, iar sistemele Optimised Cornering ABS și Traction Control sunt controlate de o avansată unitate IMU.

Există mai multe moduri de pilotaj (până la cinci, în funcție de versiune), care se pot selecta foarte ușor în mers cu ajutorul unui buton dedicat, fiecare dintre acestea având setări proprii pentru răspunsul accelerației, controlul tracțiunii, sistemul ABS și setările suspensiilor. Pe bord există un ecran nou TFT cu interfață prietenoasă, echipat cu sistemul My Triumph Connectivity pentru telefon, GoPro și navigație. Toate luminile sunt cu LED, pornirea se face cu sistem Keyless, convenabil atunci când ai mănușile deja puse.


(Tiger 1200 GT Pro)

GT și GT Pro au roți cu dimensiunea de 19 inch față și 18 inch pe spate, rezervor cu capacitatea de 20 litri, ambele au suspensii semi-active premium Showa cu o cursă de 200mm setate pentru utilizare stradală, Rally Pro vine cu jante spițate de 21 inch pe față și 18 inch pe roata posterioară, cu anvelope tubeless, rezervor de 20 litri, suspensii semi-active cu o cursă de 220mm cu setări pentru stradă, dar și pentru off-road.


(Tiger 1200 Rally Explorer)

Cele două versiuni Explorer, GT Explorer și Rally Explorer au o autonomie considerabilă datorită rezervorului de 30 litri, sunt dotate cu sistem radar pentru avertizarea pericolelor din unghiul mort, o noutate absolută. Pe de altă parte, GT Explorer este și singurul model cu jante din aliaj din această categorie de motociclete care are un rezervor atât de mare. Nu lipsesc dotări precum sistem de monitorizare a presiunii din pneuri, Hill Hold Control, șa încălzită pentru pilot și pasager sau lumini cu LED care se adaptează în funcție de viraj.


(Tiger 1200 GT Explorer)

Pentru aceste modele, Triumph are deja o ofertă completă de accesorii, de la sisteme pentru transportul bagajelor, la protecții și componente care fac motocicleta mai performantă sau mai confortabilă.

Gama Tiger 1200 va ajunge la distribuitorii Triumph în primăvara anului următor.