Favorite Wish List 0 Cosul meu

Noua Ducati Multistrada V4 – prima motocicletă din lume echipată cu sistem radar

heading_title

Cei de la Ducati au anunțat că Multistrada V4 a intrat în producția de serie și că este dotată cu echipamente radar care monitorizează ce se întâmplă în jurul motocicletei. Un senzor radar frontal lucrează împreună cu sistemul de control al vitezei de croazieră și accelerează sau frânează automat pentru a păstra distanța constantă față de vehicolul din față. Radarul din spate detectează vehiculele care se află în așa numitul „unghi mort”, ce nu se văd în oglinzi, avertizând totodată pilotul dacă un alt vehicul se apropie din spate cu viteză mare.

Este prima motocicletă din lume care e dotată cu un astfel de sistem, Ducati preluând tehnologia folosită deja în cadrul companiei mamă VW Audi.  Spre deosebire de automobile, în cazul motocicletei a fost nevoie de o versiune adaptată provocărilor unui vehicul care se înclină. Distanța față de vehicolul din față poate fi setată pe patru niveluri și funcționează la vitezele cuprinse între 30km/h și 160km/h. BMW, KTM și Harley-Davidson și-au anunțat intenția de a echipa viitoarele modele cu un astfel de sistem radar dezvoltat de Bosch.


Ducati Multistrada V4 va fi lansată oficial miercuri, pe 4 noiembrie, dar detaliile despre noul motor cu 4 cilindri în V vor fi făcute publice săptămâna viitoare, pe 15 octombrie. E de așteptat ca acesta să scoată o putere de cel puțin 170 de cai.