Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noile versiuni Triumph Tiger Explorer 2016
16 Feb

Noile versiuni Triumph Tiger Explorer 2016

Publicat de: Motoboom

Constructorul britanic Triumph a prezentat inca din toamna anului trecut cele sase versiuni noi pentru Tiger-ul de 1200cc, insa nu au fost dezvaluite si specificatiile tehnice pentru acestea. Zilele trecute, britanicii au publicat caracteristicile tehnice complete pentru toate cele sase versiuni noi Triumph Tiger Explorer 2016.


Astfel, toate versiunile sunt propulsate de acelasi motor, refacut pentru 2016. Cu trei cilindri si o capacitate de 1215 cc, acesta dezvolta o putere maxima de 139 CP la o turatie de 9.300 rpm si un cuplu maxim de 123 Nm la 6.200 rpm. Pe langa o putere mai mare fata de versiunea anterioara, constructorul sustine ca noul model asigura un consum de combustibil mai mic cu 5%.


La fel ca si in cazul fratiorului sau mai mic, Tiger 800, cele sase versiuni noi Tiger Explorer se impart in doua categorii principale: gama XR dezvoltata special pentru asfalt si gama XC cu trasaturi specifice segmentului enduro-offroad. Variantele de echipare (XR, XRx, XRt, XC, XCx si XCa) se diferentiaza prin pachetul de accesorii si functii electronice incluse.


Astfel, versiunile XCx, XCa, XRx si XRt dispun de pachetul de functii electronice care include noul sistem de suspensii semi-active TSAS (Triumph Semi Active Suspension), sistemul ABS Cornering decuplabil si functia avansata de control a tractiunii. De asemenea, aceste modele utilizeaza o unitate IMU (Inertial Measurement Unit) care masoara unghiul de inclinare a motocicletei, viteza de deplasare si alte variabile pentru a stabili modul optim de interventie a electronicelor: Controlul Tractiunii si sistemul ABS.


Pretul inca nu a fost dezvaluit. Toate cele sase versiuni ale modelului adventure de capacitate mare vor fi disponibile in curand la Motoboom. Mai jos aveti specificatiile tehnice complete pentru Triumph Tiger Explorer 2016, precum si principalele diferente dintre cele sase versiuni:

 

Vezi specificatiile tehnice pentru Triumph Tiger Explorer 2016