Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Noi detalii despre viitorul Triumph Tiger 800
09 Aug

Noi detalii despre viitorul Triumph Tiger 800

Publicat de: Motoboom

Cei de la Triumph lucrează intens la noul Tiger 800, un prim exemplar înmatriculat a fost surprins de paparazzi înmatriculat, în teste pe șosele. Din imagini reies mai mute detalii interesante.


Pentru a ține pasul cu concurența din clasa adventure de cilindree medie (în 2018 Tiger 800 XCa a câștigat testul comparativ cu Honda CRF1000L Africa Twin DCT și BMW F850GS realizat de piloții de la DriveMag Riders), motorului i se aduc mai multe modificări. Actualul propulsor cu trei cilindri în linie este sportiv, urcă rapid în ture, dar nu are cuplul în zona turațiilor joase pe care îl scoate un motor cu doi cilindri în paralel (care e soluția preferată de ceilalți constructori în acest segment, folosită și pe KTM 790 Adventure sau Yamaha Tenere 700). Așa că – se pare – motorul va avea o cursă mai lungă a pistoanelor și se va ajunge astfel la capacitatea de 887cmc. O creștere a cilindreei va duce și la sporire a puterii maxime, care va fi de aproximativ 100 de cai.


E de așteptat și o modernizare a sistemelor electronice, actualele Traction Control, ABS, moduri de pilotaj ar trebui să fie completate cu o Unitate de Măsură Inerțială (IMU).


Cadrul și suspensiile sunt diferite: actualul cadru e dintr-o singură bucată, fără posibilitatea de a demonta scărițele pasagerului. Asta înseamnă că la o căzătură serioasă în off-road este expus tot cadrul, care se poate deteriora. În schimb, noul model are un cadru secundar separat, scărițele pasagerului se pot demonta, iar cadrul principal îmbracă partea inferioară a motorului pentru o mai bună protecție.


S-a renunțat la suspensiile WP în favoarea celor de la Showa, furca având o cursă mai lungă, probabil 250mm. Toată motocicleta pare mai suplă, bascula a fost reproiectată, șaua, scărițele și ghidonul sugerează o îmbunătățire clară a abilităților în off-road.


Din punct de vedere stilistic, partea frontală se diferențiază clar de actualul model, cu un far dublu îngust, o aripă ascuțită și o alură de exemplar pentru rally-raid. E posibil ca pe viitorul Triumph Tiger să vedem pentru prima dată și cea de-a treia generație de bord cu display color TFT. Cum actuala serie Tiger 800 (cu subdiviziunile XC și XR) a fost lansată abia acum doi ani, e de așteptat ca viitorul model să fie lansat abia în 2021.


Sursa: MCN