Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Nicky Hayden spitalizat la terapie intensiva
18 Mai

Nicky Hayden spitalizat la terapie intensiva

Publicat de: Motoboom

Fostul campion mondial în vârstă de 36 de ani a fost lovit de o mașină în timp ce se antrena cu bicicleta împreună cu alți prieteni pe drumul dintre Tavoleto și Riccione (lângă Misano, Italia) și a suferit răni serioase la cap și în zona pieptului. După ce a fost dus la un spital din zonă, gravitatea traumatismelor au impus transportul acestuia cu elicopterul la spitalul Bufalini, din Cesena, mai bine echipat pentru astfel de cazuri.
 
Medicul Senni, purtătorul de cuvânt al spitalului, a declarat în această dimineață (joi, ora locală 8:20) că “pilotul este într-o stare gravă și se află la terapie intensivă”. Ca o ironie a sorții, Hayden se află în același spital unde a fost dus și un alt pilot american legendar – Wayne Rainey – după accidentul de la Misano din 1993 care i-a pus capăt carierei.

Fotografiile apărute azi în presa locală arată parbrizul spart al mașinii Peugeot 206 care l-a lovit și bicicleta pilotului ruptă în două.

Nicky Hayden (Red Bull Honda World Superbike Team) se afla în zonă după ce în weekend a participat la cea de-a cincea rundă din Campionatul Mondial de Superbike, cursă ce s-a desfășurat la Imola. Poreclit “Puștiul din Kentucky ”, acesta a concurat pentru Honda în MotoGP între 2003 și 2015, după care a trecut la echipa din Superbike World Championship.

Accidentul de miercuri s-a întâmplat la mai puțin de o lună după ce Michele Scarponi – renumit ciclist italian – a murit după ce a fost lovit de o mașină în timp ce se antrena cu bicicleta în apropierea casei sale.