Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Nicky Hayden a incetat din viata
23 Mai

Nicky Hayden a incetat din viata

Publicat de: Motoboom

La doar 36 de ani, fostul campion mondial din MotoGP s-a stins din viață în urma accidentului suferit acum cinci zile. Acesta se antrena cu bicicleta împreună cu prietenii, când a fost lovit violent de o mașină, pe data de 17 mai, lângă Rimini. După coliziune, americanul a suferit grave leziuni cerebrale, purtătorul de cuvânt al spitalului Bufalini din Cesena declarând că este vorba de un “politraumatism serios”. Cu toate eforturile depuse de medici, el nu și-a mai revenit din coma în care intrase.

Hayden, supranumit “Puștiul din Kentucky”, tocmai participase pe 14 mai la cursa de la Imola din Campionatul Mondial de Superbike, unde făcea parte din echipa Red Bull Honda. După concurs mai rămăsese câteva zile în Italia împreună cu logodnica sa Jackie și miercuri avea în program un antrenament cu bicicleta.

“Ne dorim ca toată lumea să îl păstreze în memorie pe Nicky în momentele în care era cel mai fericit – atunci când pilota o motocicletă. De când era mic visa să devină pilot profesionist și nu numai că și-a trăit visul, dar a și ajuns în vârful sportului ales”, a spus fratele său mai mare Tommy, care de asemenea a fost pilot de curse. 

Nicky Hayden a debutat în lumea dirt track-ului american, unde a fost unul dintre principalii concurenți, ca mai apoi să treacă pe asfalt. Prima victorie importantă a obținut-o în 1999 în Campionatul American de Supersport. După trei ani trecea la Superbike și devenea cel mai tânăr pilot ce câștiga campionatul american. 2003 e anul intrării în MotoGP unde obține de la debut rezultate spectaculoase culminând cu 2006 când devine campion mondial după o bătălie antologică cu colegul său de echipă, nimeni altul decât Valentino Rossi.

În 2015 americanul e numit Legendă a MotoGP și intră în Hall of Fame. Nicky este probabil singurul pilot care a ajuns campion mondial fără să creeze animozități cu cei din jur. Pilotul Hayden nu s-a despărțit niciodată de haina umană care l-a făcut iubit și de adversarii săi: mereu zâmbitor și amabil cu cei din jurul lui. Odihnește-te în pace, Nicky!