Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Naked de la Honda pe baza lui Fireblade
06 Sep

Naked de la Honda pe baza lui Fireblade

Publicat de: Motoboom

Mai mute surse dau ca sigură apariția la Salonul de la Milano din această toamnă a unui naked de la Honda. Sportiva CBR1000R Fireblade se va dezbrăca de carene și va renunța la câțiva cai pentru a spori cuplul din zona turațiilor joase.


Este momentul înlocuirii lui CB1000R, nakedul introdus în 2007 și care a rămas neschimbat timp de zece ani. La momentul introducerii, designul părea futuristic, însă rivalii au ridicat de atunci mult ștacheta și au împins motoarele motocicletelor naked în zona celor 160 de cai putere. În acest segment concurența niponă e prezentă cu Suzuki GSX-S1000 sau Yamaha MT-10, iar oferta europenilor e mult mai variată, de la Aprilia V4 1100 RR Tuono sau BMW S 1000 R, la Triumph Speed Triple R.


E de așteptat ca noua Honda să aibă performanțe comparabile cu celelalte modele din categorie: în jur de 155 de cai putere, o greutate de 200 kg și ciclistica de la Fireblade. Evident, nu poate lipsi evoluatul pachet electronic, cu accelerație ride-by-wire, moduri de pilotaj, control al tracțiunii sau quickshifter. Sunt toate șansele ca designul să fie inspirat de conceptul CB1100 TR prezentat anul trecut la EICMA.


Pasionații performanțelor își vor dori cu siguranță și o versiune SP, cu suspensii Öhlins controlate electronic, frâne Brembo și acumulator Lithium-Ion. Nu mai e mult până la noua ediție EICMA și vom afla detalii despre noul naked Honda.