Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MXGP: Prima victorie pentru Villopoto
10 Mar

MXGP: Prima victorie pentru Villopoto

Publicat de: Motoboom

Dupa un debut de sezon ezitant in prima etapa din Qatar, Ryan Villopoto venea in Thailanda cu o presiune suplimentara pe umerii sai. Aflat intr-o rivalitate mediatica cu italianul Tony Cairoli, pilotul Kawasaki, multiplu campion in Supercross-ul american, a reusit sa obtina prima sa victorie in cadrul MXGP.


Prima mansa a etapei cu numarul doi nu a avut istoric. Plecat primul, Villopoto s-a desprins imediat de ceilalti piloti, conducand ostilitatile de la inceputul cursei pana la final. Un avans de peste zece secunde i-a fost suficient americanului pentru a-si adjudeca prima victorie de etapa in Campionatul Mondial de Motocross. Acesta a fost urmat de Clement Desalle si Romain Febvre.


Principalul sau rival, Tony Cairoli, campionul ultimelor sase sezoane a dezamagit in cursa de calificare, obtinand doar a opta pozitie pentru cursa de duminica. Nici in prima mansa nu si-a aratat potentialul real, el incheind pe pozitia a cincea, departe de liderul Villopoto.


In mansa a doua am asistat la revansa lui Tony Cairoli, care a plecat de unul singur si n-a mai avut rival. Un avans linistitor si o cursa ce ne-a reamintit de faptul ca el este campion din 2009 incoace. Acelasi Clement Desalle a fost pe locul secund, in timp ce ultima treapta a podiumului a fost ocupata de Villopoto.


Urmatoarea etapa de MXGP se va desfasura la finalul lunii, in weekendul 27-29 martie, atunci cand pilotii vor concura in Marele Premiu al Argentinei, pe circuitul Patagonia Race Track din Neuquen.


Mai jos aveti clasamentul general la piloti (top 5) dupa primele doua etape ale sezonului:


1. Clement Desalle – Suzuki – 88 p
2. Antonio Cairoli – KTM – 79 p
3. Maximilian Nagl – Husqvarna – 78 p
4. Ryan Villopoto – Kawasaki – 70 p
5. Romain Febvre – Yamaha – 67 p