Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MV Agusta a prezentat un scrambler
20 Iun

MV Agusta a prezentat un scrambler

Publicat de: Motoboom

Și MV Agusta s-a molipsit de moda scramblerelor. Genul de motociclete ce își are rădăcinile în Anglia interbelică cunoaște un reviriment în ultimii ani. Triumph își produce Scramblerul modern din 2006, au urmat apoi modelele Ducati și BMW ce au reușit să creeze vâlvă în jurul reinterpretărilor moderne ale acestor motociclete.

Tema abordată de MV Agusta pleacă de la existentul Dragster și are o denumire neinspirată ce nu sugerează prea multe: RVS. Dar, ca în cazul celorlalte modele produse de legendara firmă italiană, aspectul e cel care atrage. De ceva timp se vorbea despre existența unei divizii noi însărcinată cu acest proiect  RVS (Reparto Veicoli Speciali -
Departamentul de Vehicule Speciale) și acum vedem rezultatul muncii lor.

Motorul este același tricilindru de 800 cmc, capabil de 150 cp, ce îndeplinește normele Euro4. Atât cadrul, cât și mare parte din componentele motocicletei sunt cele ce se găsesc și pe Dragster 800. Ceea ce o diferențiază este noul far, mare și rotund așa cum trebuie să fie pe orice scrambler, ce incorporează mai multe LED-uri care se aprind succesiv, în funcție de viteză sau de gradul de înclinare. Deocamdată, ideea acestor LED-uri poate părea avangardistă, însă odată cu trecerea timpului poate deveni ceva comun pe toate motocicletele noi.

Rezervorul este lucrat manual și are inserții cu benzi de titan. Frânele sunt de la Brembo, greutatea a fost redusă cu 8 kg față de Dragster și ajunge acum la 160 kg, ceea ce promite performanțe excelente. Pentru MV Agusta RVS este deja disponibil și un kit de curse ce cuprinde evacuarea de titan, filtru de benzină detașabil, ECU (Engine Control Unit) sport și multe componente din carbon și titan.