Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MV Agusta Turismo Veloce 2015
18 Dec

MV Agusta Turismo Veloce 2015

Publicat de: Motoboom

Prezentat oficial inca din toamna anului trecut la EICMA Milano, noua motocicleta MV Agusta Turismo Veloce va ajunge la dealeri abia in primavara anului viitor. Se pare ca italienii de la MV Agusta si-au facut un obicei de a prezenta noile modele in cadrul saloanelor moto organizate spre sfarsitul anului, iar productia efectiva a acestora sa inceapa abia dupa un an sau doi. MV Agusta a procedat la fel si in cazul modelelor F3 si Rivale.


MV Agusta Turismo Veloce va fi un concurent direct pentru modelul Ducati Multistrada, care va beneficia de o noua versiune pentru 2015 ce va fi lansata saptamana viitoare in cadrul salonului moto EICMA. Modelul Turismo Veloce este prima motocicleta MV Agusta echipata cu noul sistem integrat de electronice MVICS 2.0 (Motor & Vehicle Integrated Control System).


Cea mai importanta noutate adusa de versiunea a doua a sistemului MVICS este noua functie electronica quickshift EAS (Electronically Assisted Shift) ce ofera asistenta la schimbarea vitezelor, atat la schimbarea intr-o treapta superioara cat si la retrogradarea intr-o treapta inferioara. MV Agusta MVICS 2.0 mai include acceleratia ride-by-wire sau controlul tractiunii cu 8 nivele de setari. Aceste sistem este montat, de asemenea, si pe noile modele Brutale 800 RR si Dragster 800 RR, prezentate de italieni zilele trecute.


Prin lansarea modelului Turismo Veloce 800, MV Agusta isi face debutul pe segmentul motocicletelor sport-touring. Noul model este propulsat de acelasi motor cu 3 cilindri si o capacitate de 798 cc, prezent si pe modelele Brutale 800 sau F3 800. Acesta dezvolta o putere de 125 cp la o turatie de 11.600 rpm si un cuplu maxim de 84 Nm la 8.600 rpm, un pic mai mare fata de Brutale 800.


Noua motocicleta MV Agusta va fi produsa in 2 versiuni: modelul standard sau versiunea de lux Lusso ce vine in plus cu manere incalzite, cutii pentru bagaje de 60 litri, sistem GPS si suspensii semi-active. Ambele modele vor ajunge la dealeri undeva prin lunile martie sau aprilie a anului viitor.


Unele zvonuri mai sustin ca italienii vor prezenta saptamana viitoare la EICMA inca o versiune a acestui model, orientata mai mult spre segmentul touring. Ar putea fi vorba despre Turismo Leggero, un nume inregistrat deja de constructor la OHIM (Office for Harmonization in the Internal Market).