Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MV Agusta Turismo Leggero
11 Dec

MV Agusta Turismo Leggero

Publicat de: Motoboom

Italienii de la MV Agusta pregatesc lansarea unei noi motociclete pentru 2015 prin publicarea unei fotografii in care se distinge o roata spitata. Jurnalistii moto sustin ca ar putea fi vorba despre o versiune adventure a modelului lansat anul trecut de constructorul italian, Turismo Veloce 800.


Noua motocicleta va fi denumita MV Agusta Turismo Leggero, avand in vedere ca aceasta este singura denumire noua inregistrata de italieni la OHIM (Office for Harmonization in the Internal Market). Este de asteptat ca noul model sa mosteneasca specificatiile tehnice ale versiunii Turismo Veloce 800.


Astfel, Turismo Leggero va fi propulsata de acelasi motor cu 3 cilindri si o capacitate de 798 cc, prezent si pe modelele Brutale 800 sau F3 800. Acesta dezvolta o putere de 125 cp la o turatie de 11.600 rpm si un cuplu maxim de 84 Nm la 8.600 rpm, un pic mai mare fata de Brutale 800.


Constructorul nu a dezvaluit nicio informatie oficiala despre noul model, toate detaliile acestuia urmand a fi prezentate la salonul moto EICMA Milano. Desi cel mai mare salon moto, Intermot Koln, debuteaza la mijlocul acestei saptamani, italienii de la MV Agusta nu figureaza pe lista expozantilor, acestia urmand sa participe doar la EICMA.


Prin lansarea noului model Turismo Leggero, MV Agusta isi face debutul pe segmentul motocicletelor light-adventure, concurand direct cu Triumph Tiger 800 XC sau BMW F800GS Adventure. Tot la EICMA, este posibil ca italienii sa anunte si achizitionarea pachetului majoritar de actiuni MV Agusta de catre Daimler, proprietarul marcii Mercedes-Benz.