Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MV Agusta revine în MotoGP
18 Mai

MV Agusta revine în MotoGP

Publicat de: Motoboom

După o lipsă de peste patru decenii, MV Agusta se reîntoarce în Motomondialul de viteză. Un acord cu durata de trei ani semnat între Giovanni Castiglioni (președintele MV Agusta) și Giovanni Cuzari (șeful de la Forward Racing) prevede participarea inițială în Moto2 pentru sezoanele 2019-2020, apoi se va trece în MotoGP.


Pentru Moto2 va fi dezvoltat un model derivat din F3 675 ce va avea motorul de la Triumph. Reamintim că regulamentul prevede la această clasă ca toate echipele să folosească același motor, iar din 2019 furnizorul va fi Triumph. Urmează apoi saltul în categoria regină, unde se va folosi o motocicletă provenită din F4 1000.


Gianni Cuzari și Forward Racing au deja experiența curselor, ei participând alături de MV Agusta în Superbike și Supersport. Rezultatele aduse de Leon Camier și Jules Cluzel au impulsionat decizia de a participa și în Motomondial. Pe de altă parte, este o mutare strategică ce crează o altă imagine firmei italiene. În anii ’60-’70 ai secolului trecut, MV Agusta scria istoria în MotoGP cu piloți legendari precum Mike Hailwood sau Giacomo Agostini.