Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MOTRAC 900 V2 – REPLICĂ DIN CHINA DUPĂ DUCATI DIAVEL
13 Aug

MOTRAC 900 V2 – REPLICĂ DIN CHINA DUPĂ DUCATI DIAVEL

Publicat de: Motoboom

Motrac Motorcycles e o companie din China ce produce anual aproximativ o jumătate de milion de motociclete, majoritatea dintre acestea fiind vândute în țările din Asia și din America Latină. Desenul viitorului cruiser Motrac 900 V2 e mai mult decât inspirat de Ducati Diavel, putem spune direct că italienii au fost copiați fără rușine de către chinezi, pâna la detalii precum forma farului, a șeii sau a rezervorului.

Dacă la design a fost mai ușor să-l cloneze pe Diavel, nu la fel stă situația la partea tehnică. În timp ce motorul Testastretta DVT 1262 de pe Ducati scoate 159 de cai putere, un cuplu de 129 Nm și e asistat de sisteme electronice evoluate precum ABS pentru viraje sau DCT Evo, pe Motrac e un motor cu doi cilindri în V de 900 cmc răcit cu lichid, construit în fabrica de la Gaojin ce scoate 65 de cai putere și are un cuplu de 63 Nm, valori care îl plasează ca performanțe în gama modelelor precum Kawasaki Vulcan 900 sau Yamaha XV950R.  

Nu numai motocicletele Ducati sunt preferatele chinezilor atunci când se “inspiră” în crearea designului (Wonjan WJ300 Space Ranger, de exemplu e copiat după Panigale 1098/1198, are un singur cilindru de 300 cmc, dar pe carenele roșii scrie mare “Super Bike” în așa fel încât inscripția se vede de la mare distanță). Austriecii (Jida JD250S-9 e portocaliu și seamănă cu KTM Duke), germanii (BMW S1000RR are mai multe replici) și japonezii ( Yayama R6 are monocilindru de 150 cmc) s-au resemnat și știu că niciodată o copie ieftină nu poate concura cu originalul.

Sursa: Motorcycles News