Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP: Yamaha a prezentat motocicleta de concurs YZF-M1 2016
19 Ian

MotoGP: Yamaha a prezentat motocicleta de concurs YZF-M1 2016

Publicat de: Motoboom

Cu mai putin de o luna pana la primul test oficial al sezonului 2016, echipele din MotoGP incep sa-si prezinte motocicletele cu care vor concura pilotii anuntati deja dinainte de vacanta de iarna. Prima pe lista noilor lansari este echipa Movistar Yamaha MotoGP.


Cum era si firesc, la evenimentul organizat in Barcelona au fost prezenti si pilotii principali ai echipei de MotoGP, Jorge Lorenzo, campion mondial in 2016 si Valentino Rossi. Pe langa super-motocicleta de concurs in MotoGP, Yamaha M1 2016, japonezii au prezentat si motocicletele ce vor concura in celelalte competitii moto de anvergura: Motocross, Enduro, Road Racing si Superbike.


Rossi, care a ratat titlul la mustata anul trecut, va implini 37 de ani in luna februarie, dar lucrul acesta nu il impiedica sa se gandeasca la cel de al 10-lea titlu din cariera. In ciuda faptului ca desenul prototipului YZF-M1 este asemanator cu cel din 2015, motocicletele au fost dezvoltate pentru noul regulament tehnic. Cele mai importante noutati din MotoGP in 2016 sunt pneurile Michelin si electronica unificata.


In ceea ce priveste aspectul grafic, schema de culori respecta in mare tema de anul trecut. Logo-urile sponsorilor sunt optimizate, Movistar fiind compania care beneficiaza de cel mai mare spatiu de expunere. Prea multe detalii tehnice nu au fost expuse de japonezi.


Pilotul italian, Valentino Rossi, a spus ca principala problema a motocicletelor Yamaha in 2015 a fost viteza de top, dand exemplul celor de la Ducati care in weekend-ul de la Valencia au ajuns la 335.9 km/h (Iannone), in timp ce Rossi a atins doar viteza de 323.7 km/h. Chiar si asa, cei de la Yamaha au dominat sezonul trecut la MotoGP, rivalii de la Honda fiind destul de departe in clasamentul constructorilor.