Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP: TAS respinge apelul lui Rossi
05 Nov

MotoGP: TAS respinge apelul lui Rossi

Publicat de: Motoboom

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins contestatia lui Valentino Rossi, astfel ca ”Il Dottore” va ramane cu penalizarea care ii face aproape imposibil demersul de a-si apara avansul in clasamentul general in fata lui Jorge Lorenzo. TAS nu a modificat decizia luata in Malaezia de catre directorul de cursa Mike Webb, cand Rossi a fost amendat pentru ca l-a impins pe Marc Marquez mult in afara trasei, provocand cazatura acestuia si inclusiv abandonul.


In urma incidentului de la Sepang, comisarii de cursa au luat decizia de a-l penaliza pe italian cu trei puncte pe licenta de pilot. Astfel, italianul a acumulat patru puncte de penalizare in acest sezon si va pleca ultimul in cursa de duminica, 8 noiembrie, de la Valencia. Decizia este cu atat mai importanta cu cat la Valencia va avea loc ultima cursa din sezonul 2015.


Valentino Rossi mai are un avans in clasamentul general de 7 puncte in fata lui Jorge Lorenzo, colegul sau de la Yamaha. Rossi a castigat de doua ori la Valencia, in 2003 si 2004, la fel ca Lorenzo, care s-a impus in 2010 si 2013. Ramane de vazut daca italianul va reusi sa-si pastreze prima pozitie in clasamentul general si dupa ultima etapa de la Valencia.