Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP: Suzuki pe primul loc in testele din Qatar
04 Mar

MotoGP: Suzuki pe primul loc in testele din Qatar

Publicat de: Motoboom

In aceste zile se desfasoara sesiunea de teste oficiale MotoGP, programata pe circuitul Losail din Qatar. Daca in prima zi Lorenzo a obtinut cel mai bun timp, pilotul Suzuki, Maverick Vinales, a confirmat forma buna in care se afla si a stabilit timpul reper al celei de-a doua zi de teste. Pe celebrul circuit Losail, unde majoritatea curselor se desfasoara in nocturna, pilotul Suzuki a fost mai rapid cu 72 de miimi de secunda decat italianul Andrea Iannone.


Triplul campion mondial, Jorge Lorenzo, a incheiat cu cel de-al treilea rezultat, cu o intarziere de doar 9 sutimi de secunda. In urma lui Lorenzo au aparut alte 3 modele Ducati, pilotate de Scott Redding, Hector Barbera si Andrea Dovizioso. Valentino Rossi, a fost al 8-lea, urmat de Marc Marquez. Pilotul Honda a cazut chiar la inceputul sesiunii, insa incidentul nu i-a afectat programul de teste.


Marquez a asteptat ziua a doua de teste pentru a evalua o serie de modificari si a reusit sa reduca la jumatate distanta de primul clasat, in comparatie cu prima zi. Impresia generala la Honda este ca dezvoltarea motocicletei merge in directia buna. Marquez nu intelege inca de ce motocicleta sa nu poate sa profite de anvelopele noi si scoate aceiasi timpi ca pe cele uzate.


Prima etapa a sezonului MotoGP 2016 este programata pe 17 martie, chiar pe circuitul Losail din Qatar. Favoriti in 2016 raman aceeasi patru piloti ai echipelor de uzina Yamaha si Honda: Lorenzo, Rossi, Marquez si Pedrosa. Este greu de crezut ca cei de la Ducati sau Suzuki vor putea sa ameninte podiumul in noul sezon al Campionatului Mondial de Motociclism Viteza, desi Suzuki s-a clasat pe primul loc in ultimele doua sesiuni oficiale de teste MotoGP.