Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP: Reactii dure dupa incidentul dintre Rossi si Marquez
27 Oct

MotoGP: Reactii dure dupa incidentul dintre Rossi si Marquez

Publicat de: Motoboom

Pilotul Yamaha, Valentino Rossi a fost implicat, duminica, in cursa de la Sepang intr-un duel la limita cu Marquez, duel la capatul caruia spaniolul a iesit in decor si a abandonat. Pe reluari s-a vazut a fi un branci pe care “Doctorul” i l-a aplicat subtil pilotului Honda.


La final, Rossi, lider in clasamentul general, a primit 3 puncte de penalizare pe licenta de pilot si va pleca ultimul de pe grila in ultima cursa de la Valencia. Dupa aceasta masura anuntata de FIM au aparut si primele reactii din partea celor implicati.


„Ar fi fost frumos sa concurez cu Lorenzo, dar Marc a hotarat ca trebuie sa decida el soarta titlului. Cred ca a facut o figura urata, vazuta rar in istoria sportului. Este posibil sa nici nu merg la Valencia, trebuie sa ma decid. E pacat, pentru ca puteam avea o cursa normala, in care sa ma bat cu Jorge. Acum, castigarea titlului este mult mai dificila. Marc a reusit, m-a facut sa pierd titlul.", a declarat Rossi pentru Gazzetta dello Sport.


„Ca sa fiu cinstit nu mi se pare o decizie corecta, deoarece Rossi l-a scos din cursa pe Marc si acesta a luat zero puncte, in timp ce Valentino a obtinut 16 puncte. Este nedrept si poate datorita numelui sau nu a fost penalizat. Ar fi putut sa nu primeasca niciun punct. Am vazut incidentul si este de necrezut asa ceva. Am revazut si nu mi-a venit sa cred. Poate va ploua la Valencia si va deveni campion mondial si nici asta nu e corect. Nu va fi campion pe merit in acest an. Mai mult decat atat, multi si-au pierdut respectul pentru el, chiar daca poate e cel mai bun pilot din istorie” a spus Lorenzo pentru publicatia spaniola Marca.


„Nu m-am asteptat sa-si scoata piciorul si sa ma impinga. Astfel am pierdut controlul pe partea din fata si am cazut, moment in care l-am vazut cum se uita din nou inapoi. Pentru mine nu conteaza ca esti Valentino sau oricare alt pilot. Sa scoti piciorul si sa impingi un alt competitor este dificil de inteles cum te poti gandi sa faci asa ceva pe o motocicleta. Mi-am pierdut respectul pentru Valentino si cred ca multa lume a facut asta.”, a spus Marquez.


Rossi mai are un avans de 7 puncte in fata lui Lorenzo inaintea ultimei etapa a sezonului, insa italianul va pleca de pe ultima pozitie a grilei de start in cursa de la Valencia.