Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP: Primele teste din 2016 s-au incheiat
04 Feb

MotoGP: Primele teste din 2016 s-au incheiat

Publicat de: Motoboom

Jorge Lorenzo a fost singurul pilot capabil sa coboare sub 2 minute pe tur in aceasta saptamana, ziua finala de teste fiind perturbata de o scurta ploaie la pranz. Rossi a fost iar la o secunda de spaniol, iar Stoner a fost cel mai rapid dintre pilotii Ducati. Lorenzo a stabilit cel mai bun timp la finalul celor trei zile de teste oficiale MotoGP, desfasurate pe circuitul de la Sepang.


Dupa cei doi piloti Yamaha au incheiat Marc Marquez, Cal Crutchlow si Casey Stoner. Marquez a testat intensiv noul propulsor Honda, iar Stoner a acoperit foarte multi kilometri in primul sau test oficial MotoGP din ultimii trei ani. Ziua a doua a testelor de la Sepang a fost marcata de cazaturi iar italianului Danilo Petrucci, pilot pe o Ducati, a reusit sa incheie ziua cu cel mai bun timp.


Lorenzo s-a numarat printre piloti care au cazut in timpul sesiunii de marti, alaturi de acesta mai iesind in decor francezul Loris Baz si spaniolul Dani Pedrosa. Niciunul dintre acestia nu a suferit rani serioase. Cea mai mare sperietura a tras-o insa Loris Baz (23 ani), dupa ce pneul spate al motocicletei sale Ducati a explodat in timp ce acesta rula cu o viteza de aproape 290 km/h.


Urmatoarele teste oficiale ale Campionatului Mondial de Motociclism Viteza se vor desfasura la Phillip Island, intre 17 si 19 februarie. Prima etapa a sezonului MotoGP 2016 este programata pe 17 martie la Losail in Qatar. Ramane de vazut daca cei de la Yamaha vor avea un adversar pe masura in 2016, avand in vedere ca au dominat anul trecut iar in primele teste ale noului sezon s-au clasat pe primele doua locuri.