Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP: Penultima runda a sezonului 2015
23 Oct

MotoGP: Penultima runda a sezonului 2015

Publicat de: Motoboom

Au mai ramas doar doua etape pana la finalul sezonului 2015 din MotoGP, iar duelul dintre Rossi si Lorenzo s-a transformat intr-un adevarat clasic al Campionatului Mondial de Motociclism Viteza. Dupa runda trecuta din Australia, Jorge Lorenzo a recuperat 7 puncte si se afla la 11 puncte in urma lui Valentino Rossi.


Penultima runda din acest sezon se va desfasura in Malaezia, pe circuitul de la Sepang. In 2014, Marc Marquez a castigat intrecerea asiatica si a obtinut cea de-a 12-a victorie a sezonului. Campionul mondial a egalat atunci un record vechi de 17 ani, cel stabilit de Mick Doohan in 1997, pentru numarul de victorii obtinute intr-un singur sezon competitional.


Cursa din acest weekend va fi una speciala pentru Rossi, marcand cea de-a 329-a prezenta intr-o etapa de campionat mondial. Astfel, Doctorul il depaseste pe conationalul sau, Loris Capirossi, devenind pilotul cu cele mai multe starturi in cadrul Campionatului Mondial de Motociclism Viteza.


Duminica s-ar putea sa aflam si numele noului campion mondial la MotoGP 2015, daca Rossi va reusi sa obtina cu 15 puncte mai mult decat coechipierul sau de la Yamaha, Jorge Lorenzo. In caz contrar, suspansul se pastreaza pentru ultima etapa, programata in Europa pe circuitul de la Valencia.