Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP: motocicletele electrice vor participa in Campionat
15 Mar

MotoGP: motocicletele electrice vor participa in Campionat

Publicat de: Motoboom

Carmelo Ezpeleta, Directorul General al Dorna Sports – deținătorul drepturilor media pentru MotoGP și World Superbike Championship – face declarații care pot părea șocante pentru tradiționaliști. Conform spuselor acestuia, în MotoGP va fi introdusă o serie de curse cu motociclete electrice. Și nu într-un viitor prea îndepărtat, ci începând cu 2019.


O revoluție în sporturile cu motor pe două roți este pe cale să se producă. Ezpeleta explică: “În curând vom organiza curse cu motociclete electrice. Va fi o serie de evenimente care să demonstreze că aceste modele eco sunt foarte performante, nu va fi un campionat propriu-zis numai pentru ele. În 2019 vor fi cinci astfel de curse, desfășurate în calendarul weekend-urilor MotoGP. Intenționăm să ajungem la o înțelegere cu o companie care să instaleze panouri fotovoltaice pe fiecare circuit în așa fel încât aceste stații de alimentare eco să încarce bateriile prezente pe motociclete”.


“Ideea noastră este să dăm șanse echipelor independente din MotoGP să concureze. Avem 14 echipe independente în MotoGP, asta însemnând 14 motociclete. Vrem ca la fiecare grilă de start să fie prezente 18 motociclete, îi vom avea pe cei mai rapizi piloți din Moto2 care pot alege să concureze cu
motociclete electrice împotriva celor din MotoGP. Va fi mai mult decât o tură demonstrativă, vor parcurge zece tururi de circuit cu viteze care pot ajunge la 320km/h”, completează CEO-ul Dorna Sports.


Motocicletele electrice vor fi identice, un singur producător va fi agreat. Deja două companii - care nu au fost nominalizate - și-au manifestat intenția de a furniza
modelele pentru concurs.