Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP: Marele Premiu al Argentinei
01 Apr

MotoGP: Marele Premiu al Argentinei

Publicat de: Motoboom

Sezonul 2016 a Campionatului Mondial de Motociclism Viteza a debutat in urma cu doua saptamani pe circuitul Losail din Qatar, unde s-a impus fara emotii actualul campion mondial, Jorge Lorenzo. Marquez nu a reusit sa tina pasul cu pilotul Yamaha, clasandu-se pe locul trei, in timp ce motocicleta Ducati GP16 a fost revelatia primei runde, fiind mult mai aproape de Yamaha si pentru moment cu un pas in fata celor de la Honda, Andrea Dovizioso terminand cursa pe pozitia a doua.


In acest weekend este programata cea de-a doua runda a sezonului, pe circuitul Termas Rio Hondo din Argentina. Circuitul a fost construit in 2007 si dat in folosinta un an mai tarziu, MotoGP poposind aici incepand cu anul 2014. La clasa regina succesele sunt impartite intre Marc Marquez in 2014 si Valentino Rossi anul trecut, victorie obtinuta dupa ce l-a scos din cursa pe pilotul de la Repsol Honda.


Spiritele din MotoGP s-au agitat in aceste zile, dupa ce Giacomo Agostini a anuntat ca Lorenzo are o oferta concreta de la Ducati. Zvonul a fost confirmat chiar de pilotul Yamaha, care a declarat inainte de debutul antrenamentelor din Argentina ca va lua o decizie in urmatoarele saptamani. Probabil un anunt va fi facut la debutul sezonului european, la Jerez in preajma datei de 24 aprilie.


Vom vedea daca cei de la Honda reusesc sa gaseasca setarile potrivite pentru a pune probleme celor de la Yamaha si Ducati. Se pare ca in acest sezon lupta va fi mult mai stransa la constructori, trei echipe de uzina anuntandu-si candidatura pentru titlul mondial: Yamaha, Honda si Ducati.