Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP: Lupta pentru titlul mondial continua pe circuitul Aragon
25 Sep

MotoGP: Lupta pentru titlul mondial continua pe circuitul Aragon

Publicat de: Motoboom

In weekend-ul care tocmai a inceput este programata cea de-a 14-a etapa din cadrul Campionatului Mondial de Motociclism Viteza, pe circuitul Motorland Aragon din Spania. Anul trecut, Lorenzo s-a impus la finalul unei curse cu un start care s-a dat pe circuit uscat, dar care s-a incheiat pe ploaie. In primele trei tururi, Andrea Ianonne si Valentino Rossi au cazut, astfel ca in fruntea cursei au ramas Marc Marquez, Dani Pedrosa si Lorenzo.


Cei trei s-au succedat la conducere pana cand a inceput ploaia. Lorenzo a fost primul dintre cei trei care a intrat sa schimbe motocicleta, iar alegerea s-a dovedit una inspirata. Marquez si Pedrosa au intarziat tururi bune si amandoi au cazut pe zone de franare. Valentino Rossi, liderul competitiei, nu a castigat niciodata pe traseul iberic.


Inainte de aceasta etapa, cei de la Aprilia au anuntat semnarea unui contract cu Stefan Bradl pentru sezonul 2016. De asemenea, va ramane la echipa si Alvaro Bautista, astfel ca italienii si-au pregatit deja team-ul pentru noul sezon de MotoGP.


Cu o lungime de 5.078 metri, circuitul Aragon este unul tehnic, avand o linie dreapta de aproape un kilometru si cu o combinatie ingenioasa de viraje largi de viteza si unele mai stranse. Ramane de vazut daca Lorenzo va reusi, in ultimele 5 etape ale sezonului, sa recupereze cele 23 puncte care il separa de coechipierul sau de la Yamaha, Valentino Rossi.