Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
MotoGP: Lorenzo despre relatia cu Rossi
03 Feb

MotoGP: Lorenzo despre relatia cu Rossi

Publicat de: Motoboom

Pe seama relatiei dintre Jorge Lorenzo si Valentino Rossi s-a scris foarte mult inca de cand spaniolul a venit la Yamaha pentru a-i fi coleg celui care facuse deja istorie in MotoGP. Pe circuit, cel mai spectaculos duel dintre cei doi a fost, fara indoiala, cel de pe circuitul Catalunya din 2009, atunci cand Valentino Rossi a castigat o cursa fabuloasa cu o depasire extraordinara in ultimul viraj.


La inceputul sezonului 2014, atunci cand Valentino Rossi revenea la Yamaha dupa doi ani de anonimat la Ducati, italianul parea ca vrea sa isi formeze o relatie noua cu Jorge Lorenzo. La nivel declarativ, lucrurile pareau sa fie in regula intre cei doi piloti ai Yamaha. Insa cu doar cateva luni inainte de startul noului sezon, relatia pare sa fie la fel de incordata ca in momentul in care Rossi pleca la Ducati. Intr-un interviu acordat de cei doi pentru crash.net, Lorenzo a facut o declaratie surprinzatoare.


Pus sa descrie modul in care colaboreaza cu Valentino Rossi, Lorenzo a spus ca: „Avem o relatie precum cea a lui Senna cu Prost, sper sa nu se termine asa cum s-a terminat pentru ei la Suzuka”. Spaniolul se refera la una dintre cele mai cunoscute rivalitati din istoria sporturilor cu motor. Disputa dintre Ayrton Senna si Alain Prost si-a consumat doua episoade dure, in 1989 si 1990. La finalul sezonului 1989, Prost l-a scos din cursa pe Senna in cursa de la Suzuka in ultimul viraj, atunci cand ambii piloti aveau sanse la titlu.


Desi conducea cursa, Prost l-a sicanat pe Senna intr-un moment in care brazilianul putea depasi pe interior, cei doi au iesind in decor, insa Senna a reusit sa reia cursa. Prost a castigat pana la urma titlul mondial pentru ca brazilianul a fost descalificat pentru ca a fost ajutat de stewarzi sa revina pe traseu si a facut-o scurtcircuitand virajul.


Vom vedea cum se vor comporta cei doi in noul sezon de MotoGP, care se anunta destul de interesant. In clipul de mai jos puteti vedea ultimele trei tururi ale cursei din Catalunya, din 2009, cand Rossi a castigat in fata lui Lorenzo: